26 Ekim 2022, 18:45
necla
Yönetici

2. Sınıf Hayat Bilgisi 90-91-92. Sayfa Cevapları Ata Yayınları


2. Sınıf Ata Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 90-91-92 Cevapları

Mevsimine Uygun Beslenelim Cevapları


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ata Yayıncılık Sayfa 90 Cevapları

SAĞLIKLI HAYAT

MEVSİMİNE UYGUN BESLENELİM

Şu anda bulunduğunuz mevsimde hangi meyveleri tüketiyorsunuz?



Cevap:  Elma, Portakal, Armut, Muz

Sonbaharda hangi sebze ve meyveler tüketilir?

Cevap:  Pırasa, Havuç, Kereviz,Karnabahar, Patates, Turp, Nar, Armut, Ayva,Hurma, Muz , Ceviz




2. Sınıf Hayat Bilgisi Ata Yayıncılık Sayfa 91 Cevapları

Kış mevsiminde hangi sebze ve meyveler tüketilir?

Cevap: Kereviz, Havuç, Pırasa, Ispanak. Bal kabağı, Karnabahar, Soğan, Greyfurt, Turp, Nar

İlkbaharda hangi sebze ve meyveler tüketilir?



Cevap: Brokoli, Kabak, Enginar, Domates, Salatalık, Kiraz, Çağla, Yeni Dünya, Erik

Yaz mevsiminde hangi sebze ve meyveler tüketilir?

Cevap: Patlıcan, Biber, Karpuz, Fasulye, Mısır, Kavun, Üzüm, Şeftali, Fındık

Mevsimine uygun sebze ve meyve tüketmenin sağlık açısından önemini söyleyiniz.



Cevap: Mevsimine uygun meyve ve sebze tüketmek sağlığımız açısından önemlidir. Meyve sebzeler mevsiminde daha doğal ve daha organik bir şekilde yetiştiği için sağlığımız için önemlidir.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ata Yayıncılık Sayfa 92 Cevapları

ETKİNLİK

Hangi mevsimde, hangi sebze ve meyveler yetişir? Tabloda boş bırakılan yerlere meyve ve sebzelerin isimlerini yazınız.



Cevap:

 


Ders Ve Çalışma Kitabı Cevapları



2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Ata Yayınları 90-91-92. Sayfa Cevapları ile ilgili fikir, düşünce ve önerilerinizi aşağıda bulunan yorum kısmından yazabilirsiniz. Dilerseniz sosyal medyada paylaşım yapıp bize katkı verebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan 2. Sınıf Hayat Bilgisi 87-88-89. Sayfa Cevapları Ata Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
DMCA.com Protection Status
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.