04 Eylül 2023, 18:35
murat
Yönetici

3. Sınıf Fen Bilimleri 73-74-75-76-77. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73-74-75-76-77 Cevapları Tuna Yayınları

3. Ünite Kuvveti Tanıyalım: 3. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Tuna Yayınları

A- Aşağıda verilen cümleler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” bölümündeki harfleri işaretleyiniz. İşaretlediğiniz harfleri sırasıyla yazarak anahtar kelimeyi bulunuz.

Cevap:

3. SINIF FEN BULMACA




B- Aşağıda verilen hareket türleriyle örnekleri doğru biçimde eşleştiriniz. 

Cevap:

hareket ve kuvvet türleri eşleşme




3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Tuna Yayınları

C- Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlarınkine “Y” yazınız.

Cevap:

(D) 1. Dışarıdan eve girerken kapıyı açmak için itme kuvveti uygularız.

(D) 2. Elektrik süpürgesi ile evi süpürürken hem itme hem çekme kuvveti uygulanır.



(Y) 3. Hareket hâlindeki cisme hareketine zıt yönde bir kuvvet uygulandığında cisim hızlanır.

(D) 4. Kuvvet uygulanan her cisim hareket eder.

(Y) 5. Çığ düşmesi, hareketli cisimlerin yol açabileceği tehlikelere örnek verilebilir.

(D) 6. Hareket hâlindeki bir cisme hareketiyle aynı yönde kuvvet uygulanırsa cisim hızlanır.




Ç- Alican ve Kerem, teneffüs zili çaldıktan sonra koşarak sınıftan çıktılar. Kantine bir an önce gitmek istiyorlardı. Her ikisi de koridorda hızla koşarken aniden sınıfın birinden öğrenciler çıktı.

Yukarıda anlatılan olayın devamında sizce neler yaşanmış olabilir? Bu olaydan yola çıkarak hareketli varlıkların neden tehlikeli durumlar oluşturabileceğini aşağıdaki alana yazınız.

Cevap: Alican ile Kerem diğer öğrencilere çarptı ve hem kendileri hem de diğer öğrenciler yere düştüler. Hareketli varlıklar bir kuvvet üretmektedir. Bu nedenle hareketli varlıklar başka bir varlığa ya da cisme kuvvet uygulayınca yön değiştirme, hızlanma, sallanma, yavaşlama gibi sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Burada Alican ve Kerem diğer öğrencilere kuvvet uygulayarak onların düşmesine sebep olmuşlardır.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları Tuna Yayınları

Ç- Aşağıda verilen soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.



1. Aşağıdaki görsellerde hareket eden bazı cisimler görülmektedir.

Buna göre bu cisimlerin hareket özellikleri aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?

A) Dönme Sallanma Hızlanma
B) Yavaşlama Dönme Sallanma
C) Yavaşlama Sallanma Dönme

Cevap: B




2. Yandaki görselde Ahmet’in topa vurması ve kalecinin bu topu tutması görülmektedir.

Görselle ilgili olarak;

I. Ahmet topa itme kuvveti uygulamaktadır,
II. Kaleci topa çekme kuvveti uygulamaktadır,
III. Kaleci topa kuvvet uyguladığında top yavaşlar
ifadelerinden hangileri doğrudur?

A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III



Cevap: B


3.  A, B ve C araçlarının yaptığı hareketler aşağıdaki gibidir;

• A aracı yeşil ışık yandığında 3 numaralı yola dönerek yola devam ediyor.
• B aracı yeşil ışık yandığında 2 numaralı yola devam ediyor.
• C aracı yeşil ışık yandığında 4 numaralı yola devam ediyor.

Buna göre A, B ve C araçlarının hangisi / hangileri yön değiştirme hareketi yapmıştır?



A) Yalnız B aracı B) Yalnız C aracı C) A ve B araçları

Cevap: C


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Tuna Yayınları

4. Aşağıdakilerden hangisi hareketli varlıkların sebep olabileceği tehlikelerle ilgili değildir?

A) Vantilatöre dokunmak
B) Yazı yazmak
C)Topa ayağıyla vuran kişinin önünde durmak



Cevap: B


5. Yandaki görseli inceleyen bir öğrenci;

I Koşarken hızlanma hareketi yaparız,
II. Okul koridorlarında koşmak tehlikeli sonuçlara sebep olabilir,
III.Okul koridorlarında koşmakta bir sakınca yoktur.

ifadelerinden hangilerini söylemiş olabilir?

A) I ve II B) II ve III C) I, II ve III

Cevap: A


6. Bir atletizm yarışmasında Ayşe, Ahmet ve Nuray yarışı tamamlama süreleri yanda verilen grafikteki gibidir.

Grafiğe göre sporcuların yarış esnasındaki hızlarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Ayşe, Ahmet’ten daha hızlıdır.
B) Ahmet, Nuray’dan daha hızlıdır.
C) Nuray, Ayşe’den daha yavaştır.

Cevap: A


7. Yandaki görselde bisiklete binmiş bir çocuk görülmektedir.

Görselle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

A) Bisikletin tekerleri ve pedalları dönme hareketi yapmaktadır.
B) Çocuğun kask takması güvenlik için yeterlidir.
C) Frene basınca bisiklet yavaşlama hareketi yapar.

Cevap: B


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları Tuna Yayınları

8. Resimdeki araç 1 yönünde hareket etmektedir.

Buna göre araca 2 yönünde kuvvet uygulandığında araç aşağıdaki hareketlerden hangisini yapamaz?

A) Hızlanma B) Yavaşlama C) Yön değiştirme

Cevap: A


9. Hareket hâlindeki bir cisme sırasıyla aşağıdaki işlemler uygulanıyor.

I. işlem: Başlangıçta hareketli olan cisme hareketiyle aynı yönde kuvvet uygulandı.
II. işlem: Başlangıçta hareketli olan cisme hareketine zıt yönde kuvvet uygulandı.
III. işlem: Başlangıçta durmakta olan cisme itme kuvveti uygulandı.

Buna göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) I. işlem sonunda cisim yavaşlama hareketi yapar.
B) II. işlem sonunda cisim hızlanma hareketi yapar.
C) III. işlem sonunda cisim hareket edebilir.

Cevap: C


10. Aşağıda bazı olaylar numaralanarak verilmiştir.

Buna göre verilen olaylardan yukarıdakilerden hangileri hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikelerle ilgilidir?

A) I ve II B) I ve III C) II ve III

Cevap: A

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri 71-72. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


01 Kasım 2023, 14:48

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3643

Ne kadar güzel bir uygulama olmuş çok sağolun bana yardımcı oldu.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
DMCA.com Protection Status
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.