16 Temmuz 2021, 11:05
Mehmet Akif
Yönetici

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 242-243-244-245. Sayfa Cevapları MEB Yayınları



3. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı  Sayfa 242, 243, 244, 245 Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 242. Sayfa Cevapları

1. Yukarıdaki elektrikli araçların elektrik kaynakları sırasıyla hangi seçenekte doğru verilmiştir?
A) Pil, batarya, akü
B) Şehir elektriği, pil, akü
C) Şehir elektriği, akü, batarya

Cevap: B
2. Kullanım süresi bitmiş doğaya atılmamalıdır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi gelmelidir?
A) Yaprak B) Tahta C) Pil



Cevap: C

3. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi doğrudur?
A) Biten pilleri geri dönüşüm kutusuna atmalıyız.
B) Gündüz vakti lambaları yakmalıyız.
C) Arızalı elektrikli araçları kendimiz tamir etmeliyiz.

Cevap: A
4. Aşağıdakilerden hangisi ısınma amacıyla kullanılan elektrikli araçlardandır?

Cevap: B



3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 243. Sayfa Cevapları

5. Aşağıdakilerden hangisini yaparken her zaman elektrik enerjisine ihtiyaç duyarız?
A) Bilgisayar kullanırken
B) Kitap okurken
C) Yürüyüş yaparken

Cevap: A
6. Yukarıda verilen eşleştirmelerden kaç tanesi doğrudur?
A) 1 B) 2 C) 3

Cevap: C



7. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

Cevap: B
8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Fişleri prizden çıkarırken kablodan çekip çıkarmalıyız.
B) Kabloların üstüne eşya yerleştirmeliyiz.
C) Kırılmış prizleri ve yıpranmış kabloları uzman kişilere tamir ettirmeliyiz.

Cevap: C
9. Elektrik çarpmış birine yardım için hangisi yapılmamalıdır?
A) Elektriği kesmek için şalterler kapatılmalıdır.
B) Plastik eldiven takarak kuru bir tahta parçası ile elektrikli araç uzaklaştırmalıdır.
C) Elektrikli aletin üzerine su dökülmelidir.

Cevap: C



3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 244. Sayfa Cevapları

10. Aşağıdaki görsellerden hangisi elektrikli ev araç gereçlerindendir?
A) B) C)

Cevap: A

11. Aşağıdakilerden hangisi elektrik kaynağı değildir?
A) B) C)



Cevap: C
12. Aşağıdakilerden hangisi birkaç pilin bir araya gelmesiyle oluşan elektrik kaynağıdır?
A) Pil
B) Batarya
C) Akü

Cevap: B
13. ★. Çamaşır makinesi ve buzdolabı pille çalışır.
▲. El feneri şehir elektriği ile çalışır.
˜. Telsizler ve şarjlı lambalar batarya ile çalışır.
Yukarıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) ˜
B) ★
C) ▲

Cevap: A
14. Atık piller ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Biten piller atık pil kutusuna atılmalıdır.
B) Atık pil sayısını azaltmak için şarjlı pil kullanılmalıdır.
C) Atık piller çöpe atılmalıdır.

Cevap: C



3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 245. Sayfa Cevapları

15. Elektrik çarpmış birine nasıl yardım edebiliriz?
A) Şalterleri kapatıp 112 Acil Yardımı aramalıyız.
B) Elektrik çarpan kişiyi hemen elinden tutup çekmeliyiz.
C) Elektrik çarpan kişinin üzerine su dökmeliyiz.

Cevap: A
16. Aşağıdaki elektrikli araçlardan hangisi pil ile çalışmaktadır?

Cevap: A
17. Elektrik enerjisinin iletilmesinde kullanılır. Boşluk bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi gelmelidir?
A) Lamba
B) Kablo
C) Isıtıcı



Cevap: B
18. ●. Islak zeminlerde elektrikli araçlar kullanılmalıdır.
▲. Elektrikli araçlar çalışırken hareket ettirilir.
¢. Kırık prizler tamir ettirilmelidir.
Yukarıda verilen ifadelerden hangileri yanlıştır?
A) ● – ▲ – ■
B) ▲ – ¢
C) ● – ▲

Cevap: C
19. – Bozulan elektrikli araçların tamirini uzman kişiler yapmalıdır.
– Elektrikli aletleri kullanmadığımız zaman fişini çekmeliyiz.
– Elektrikli aletleri suyla temas ettirmemeliyiz.
Yukarıdaki ifadelerin kaç tanesi doğrudur?

A) 1
B) 2
C) 3

Cevap: C



Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 223. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

17 Ekim 2022, 20:47

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 2699

Bu cevaplar benim için iyi oldu zamanım azdı ve hemen bitirmem gerekiyordu teşekkür ederim abi eline sağlık

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.