19 Temmuz 2021, 20:46
necla
Yönetici

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 62-63-64-65. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 62-63-64-65 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 2. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 62. Sayfa Cevapları

1. Burnumuz tıkalı olduğu zaman yediklerimizin tadını alamayız.

Bu olayın nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yediğiniz besinin tadı yoktur.
B) Dil bazı besinlerin tadını alamaz.
C) Koku alma ile tat alma duyuları birlikte çalışır.

Cevap: C

2. Duyu organlarınızın sağlığı ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?



A) Deri sağlığını korumak için banyo yapılmalıdır.
B) Göz sağlığını korumak için televizyon yakından seyredilmelidir.
C) Yüksek sesle müzik dinlenmelidir.

Cevap: A

3. Aşağıdaki öğrencilerden hangisi duyu organı deri ile ilgili doğru bir bilgi vermiştir?



A) Merve; Tat almamızı sağlayan duyu organıdır.

B) Mert; Vücudumuzun tümünü kapladığı için en büyük duyu organıdır.

C) Sıla ; Konuşmamıza yardım eder.

Cevap: B



4. Nefes alıp vermede ve koklamada kullandığımız duyu organımız aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 63. Sayfa Cevapları

5. Aşağıdakilerden hangisi dilin görevlerinden değildir?

A) Yemekleri yutmaya yardım eder.
B) Yemeklerin tadını almanızı sağlar.
C) Yemeklerin tadını değiştirir.



Cevap: C

6. Aşağıdakilerden hangisi burun sağlığını korumaya yönelik bir davranıştır?

A) Burnunuzun temiz tutulması.
B) Burun kanamalarında başın öne eğilmesi.
C) Burun kıllarının koparılması.

Cevap: A



7. Aşağıdaki duyu organı ve görevi eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?

A) Dil – tatma
B) Burun – dinleme
C) Deri – duyma

Cevap: A

8. Göz ile ilgili olarak;



●. Çevremizdeki varlıkların şeklini, biçimini, rengini algılamanızı sağlar.
★. İnsanlar farklı göz renklerine sahip olabilirler.
▲. Başkalarına ait gözlükleri kullanabiliriz.

ifadelerden hangileri doğrudur?

A) ● ve ▲
B) ● ve ★
C) ★ ve ▲

Cevap: B



9. Beyza mutfaktan gelen güzel kokuları alınca mutfağa koştu ve annesinin hazırladığı keki masanın üzerinde gördü.

Buna göre Beyza hangi duyu organlarını kullanmıştır?

A) Göz – kulak
B) Dil – kulak
C) Burun – göz

Cevap: C




3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 64. Sayfa Cevapları

10. ▲. Çok acılı yiyecekler yemek.
●. Ağız temizliğine dikkat etmek.
★. Çok sıcak ve soğuk yiyecekler tüketmek .

Yukarıdaki ifadelerden hangileri dil sağlığını olumsuz etkiler?

A) ▲ ve ●
B) ▲ ve ★
C) ● ve ★

Cevap: B



11. Duyu organlarıyla varlıkların özelliklerini örnekteki gibi eşleştirdiğinizde hangi duyu organı boşta kalır?

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 64. Sayfa Cevapları

A) Dil B) Kulak C) Deri

Cevap: C

12. Eymen ödevini yaptı. Çantasını hazırladı. Yumuşacık, mis kokulu yastığına başını koyar koymaz uyudu.

Yukarıdaki ifadede hangi duyu organından bahsedilmemiştir?

A) Burun
B) Kulak
C) Deri

Cevap: B


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 64. Sayfa Cevapları

13. Deri ile ilgili aşağıdakilerden hangisini yapmak doğru olmaz?

A) Derimizi yaralanma, kesilme, yanma ve ezilmelerden korumalıyız.
B) Derimizin temizliğine dikkat etmeliyiz.
C) Yazın uzun süre Güneş altında güneşlenmeliyiz.

Cevap: C

14. ★. Çok sıcak yemek yemek dilinize zarar verir.
●. Yüksek sesle müzik dinlemek kulağınıza zarar verir.
▲. Uzun süre güneşlenmek derinize zarar verir.

Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

A) ★, ●, ▲ B) ★, ● C) ▲, ●

Cevap: A

15. Aşağıda görselleri verilenlerden hangisi duyu organı değildir?

A)  Burun   B)  Kaş   C)  Dil

Cevap: B

16. Aşağıdakilerden hangisini yapmak kulak sağlığına zarar verir?

A) Sert ve sivri cisimle kulak temizlemek.
B) Soğuk havalarda bere takmak.
C) Aşırı gürültülü ortamlardan uzak durmak.

Cevap: A

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 26-27-28-29-30-31-32. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


17 Ekim 2022, 17:18

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3716

Ödevlerim vardı önce kendim yaptım sonra burdan kontrol ettim böylece sınıfta yanlış söylemem teşekkür ederim.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
DMCA.com Protection Status
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.