29 Temmuz 2021, 15:28
murat
Yönetici

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 93-94-95-96-97. Sayfa Cevapları MEB Yayınları



3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 93-94-95-96-97 Cevapları MEB Yayınları

3. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 93. Sayfa Cevapları

1. Duvar saatindeki akrep ve yelkovanın hareket türü nedir?

A) Sallanma hareketi
B) Dönme hareketi
C) Çekme hareket



Cevap: B

2. Aşağıdan yukarıya doğru atılan top yukarı çıkarken nasıl hareket eder?

A) Hızlanır B) Yavaşlar C) Hızı aynı kalır

Cevap: B



3. Elif mutfakta mikserle yumurta çırparken mikserin hangi hareket özelliğinden faydalanmıştır?

A) Dönme hareketi B) Yavaşlama hareketi C) Çekme hareket

Cevap: A

4. At arabasını hareket ettirmek için at hangi kuvveti uygular?



A) Çekme kuvveti
B) İtme kuvveti
C) Kuvvet uygulamaz

Cevap: A

5. . Cisimleri hızlandırabilir.
★. Cisimlerin yönünü değiştirebilir.
▲. Cisimlerin şeklini değiştirebilir.

Yukarıdakilerden hangileri kuvvetin etkilerindendir?



A) – ★ B) ★ – ▲ C) – ★ – ▲

Cevap: C

6. Aşağıdakilerden hangisini hareket ettirmek için daha fazla kuvvet gerekir?

A) 5 kg
B) 15 kg
C) 20 kg



Cevap: C


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 94. Sayfa Cevapları

7-Yukarıdaki varlıklardan en hızlı hareket edebilen hangisidir?

A) ● B) ★ C) ▲

Cevap: A



8. Aşağıdaki ifadelerden hangisinde hızlanma hareketi vardır?

A) Yokuş aşağı yuvarlanan top
B) Yolcu indirmek için durağa yaklaşan otobüs
C) Kırmızı ışıkta durmak için yavaşlayan araç

Cevap: A

9. ●. Yağmur yağması
▲. Kar yağması
★. Çığ düşmesi



Yukarıdakilerden hangisi hareketli cisimlerin sebep olduğu tehlikeli doğa olaylarına örnektir?

A) ●
B) ▲
C) ★

Cevap: C

10. Aşağıdaki hareketli varlıklardan hangisini elimizi kullanarak güvenle durdurabiliriz?



Cevap: B Basketbol oyunundaki topu


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 95. Sayfa Cevapları

11. Görsellerdeki varlıklardan hangisi veya hangileri sallanma hareketi yapar?

A ) ★ – ▲ – ●
B) ▲ – ●
C) ★ – ●

Cevap: A



12. Bilek güreşi yapan insanlar birbirlerinin bileklerine hangi kuvveti uygular?

A) İtme kuvveti
B) Dönme hareketi
C) Çekme kuvveti

Cevap: A

13. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha yavaştır?

A) B) C)

Cevap: B

14. Görseldeki oyunu oynayan çocuklar ipe hangi kuvveti uygular?

A) İtme
B) Çekme
C) Yön değiştirme

Cevap: B


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 96. Sayfa Cevapları

15. Görseldeki varlıklardan hangisi dönme hareketi yapmaz?

A ) B) C)

Cevap: B

16. – Kuvvet duran cisimleri hareket ettirebilir.
– Kuvvet cisimlerin şeklini değiştirebilir.
– Kuvvetin hareket eden cisimlere etkisi olmaz.

Yukarıdaki verilen ifadelerden kaç tanesi doğrudur?

A ) 1 B) 2 C) 3

Cevap: B

17. Görsellerdeki varlıklardan hangisi dışarıdan etki olmadan kendiliğinden hareket edebilir?

A) Rüzgâr gülü
B) Masa
C) Köpek

Cevap: C

18. Aşağıdakilerden hangisini elle durdurmak tehlikelidir?

Cevap: B Vantilatör


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 97. Sayfa Cevapları

19. Aşağıdaki görsellerin hangisinin hareket türü farklıdır?

A) B) C)

Cevap: A Dönme dolap

20. Hareket hâlindeki bir cismi hızlandırmak için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

A) Cisme hareket yönünün tersi yönde kuvvet uygulamalıyız.
B) Cisme hiçbir kuvvet uygulamamalıyız.
C) Cismin hareket yönünde kuvvet uygulamalıyız.

Cevap: C

21. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Bitkiler hareket edemezler.
B) Yeşil ışık yanınca durmakta olan araçlar hızlanarak hareket eder.
C) Piste iniş yapan uçaklar hızlarını arttırırlar.

Cevap: B

22. Aşağıdakilerden hangisini hareket ettirmek için daha fazla kuvvet uygularız?

Cevap: C

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 26-27-28-29-30-31-32. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

17 Ekim 2022, 17:38

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 2705

Hepsini güzel yapmışsınız teşekkür ederiz. Ben oğlumun ödevini kontrol etmek için bakmıştım. Elinize sağlık iyi günler.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.