03 Mart 2022, 18:06
Mehmet Akif
Yönetici

3. Sınıf Matematik 172. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları



3. Sınıf Tuna Yayınları Matematik Ders Kitabı 172. Sayfa Cevaplarını aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

3. Sınıf Tuna Yayınları Matematik Ders Kitabı 172. Sayfa Cevapları

1. Fatih, 200 g fındık, 150 g badem içi aldı. Fatih’in aldıkları 500 g’dan kaç gram eksiktir?

Cevap: 200+150=350

500-350=150 gr. eksik.



2. Ayşen Teyze, pazardan kilogramı 3 TL olan domateslerden 2 kg, kilogramı 2 TL olan patateslerden 5 kg aldı. Pazarcıya 20 TL verdi. Kaç lira para üstü almıştır?

Cevap: 3 x 2=6

2 x 5=10

10+6=16



20-16=4 TL

3. Halime Teyze, 5 kg yoğurdun 2 kg’ı ile ayran, 1 kg’ı ile çorba yaptı. Geriye kaç kilogram yoğurt kaldı?

Cevap: 2+1=3

5-3=2 kg. yoğurt kaldı



4. “Bir pastacı 25 kg’lık bir çuval unun 15 kg’ını kullandı. Geriye kalan unu iki kavanoza eşit olarak bölüştürdü.” Yukarıdaki bilgileri kullanarak bir problem kurunuz.

Cevap: Bir pastacı 25 kg’lık bir çuval unun 15 kg’ını kullandı. Geriye kalan unu iki kavanoza eşit olarak bölüştürdü. Her kavanozda kaç kg un vardır?

25-15=10

10/2=5



Ders Ve Çalışma Kitabı Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Tuna Yayınları 172. Sayfa Cevapları ile ilgili fikir, düşünce ve önerilerinizi aşağıda bulunan yorum kısmından yazabilirsiniz. Dilerseniz sosyal medyada paylaşım yapıp bize katkı verebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik 168. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.