06 Ağustos 2021, 01:03
murat
Yönetici

3. Sınıf Matematik 195-196-197. Sayfa Cevapları ADA Yayıncılık



2021-2022 Eğitim Yılı 3. Sınıf Ada Matbaacılık ve Yayıncılık  Matematik Ders Kitabı Sayfa 195, 196, 197 Etkinlik Cevapları

Cevaplar Lila renkli yazılardır.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 195. Sayfa Cevapları ADA Yayınları

Aşağıdaki soruları acele etmeden kontrol ederek yapınız. Soruların çözülmesinde ihtiyaç duymanız durumunda arkadaşlarınızdan veya öğretmeninizden yardım isteyiniz.

1.Aşağıdaki birim kesir modellerini verilen birim kesirlerle eşleyiniz.



Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 195. Sayfa Cevapları

2.Aşağıdaki kesirlerin pay ve paydaları arasındaki ilişkileri ifade ediniz.

Cevap:



a- 2/3

b- 3/4

c- 3/6

3.Aşağıdaki çoklukların birim kesir kadarını bulunuz.



a. 50 yardım kolisinin 1/5 ’i dağıtıldı. Kaç koli dağıtılmıştır?

Cevap: 50/5=10 koli dağıtışlmıştır.

b. 96 karpuzun 1/6’i satıldı. Kaç karpuz satılmıştır?

Cevap: 96/6=16 karpuz satılmıştır.



3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 196. Sayfa Cevapları ADA Yayınları

4.Aşağıdaki sayı doğrusunda gösterilen payı paydasından küçük kesirleri modellerde boyayarak gösteriniz. Kesirlerin pay ve paydalarında hangi sayıların olduğunu söyleyiniz.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 196. Sayfa Cevapları

5.Aşağıdakilerden hangisi 37/100 kesrinin birim kesridir?



Cevap: C 1/100

6.Aşağıdaki saatleri dakika ve saat cinsinden okuyunuz. Saatlerin okunuşlarını altlarına yazınız.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 196. Sayfa Cevapları



7.Aşağıdaki noktalı yerleri uygun sayılarla tamamlayınız.

Cevap:
416 kuruş ……..4……………. lira ………16…………… kuruştur.
3 lira 55 kuruş …..355………………. kuruştur.

8.Belma ve annesi yürüyüş yapmaya saat 14.24’te başladılar. Belma 15.32’de, annesi 15.45’te yürüyüşü bıraktılar. Belma ve annesinin ne kadar süre yürüyüş yaptıklarını bulunuz. Yürüyüş yapma sürelerini karşılaştırınız.

Cevap: 15:32-14:24=108 dakika Belma



15:45-14:24= 121 dakika annesi

Belma annesinden 13 dakika az yürümüştür.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 197. Sayfa Cevapları ADA Yayınları

9.Aşağıdaki cümlelerdeki noktalı yerleri uygun ifadelerle tamamlayınız.

Cevap:
a. Bir yıl ……..365……………. gündür.



b. Bir dakika 60 …….saniye…………….. .
c. Bir saat ….60……………….. dakikadır.

ç. Bir yıl ….52……………….. haftadır.
d. Bir hafta 7 …….gün……………. .

10.Aşağıdaki problemleri defterinizde çözünüz.

Bir lokantaya 28 kg kıyma alınmıştır. Kıymanın 15 kilogramı ile köfte, 7 kilogramı ile pide yapılmıştır. Lokantada kullanılmayan kaç kilogram kıyma kalmıştır?



Cevap:15+7=22

28-22=6 kg

Sıtkı Bey 16 Mart’ta gittiği iş seyahatinden 30 Mart’ta dönmüştür. Sıtkı Bey iş seyahatinde kaç gün kalmıştır?

Cevap: 30-16=14 gün

Ayhan Bey, 687 lirasının 119 lirasına kazak 184 lirasına da mont almıştır. Kalan parasını birikim yapmak için ayırmıştır. Ayhan Bey kaç lira birikim yapmıştır?

Cevap: 119+184=303

687-303=384 lira

11. Mete’nin manavdan aldıklarının kütlelerini yazınız.

Cevap:

Karpuz: 8 Kg.

Muz: 380 gr.

Çilek: 240 gr.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 77-78. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

zvr
BU İÇERİĞİ EMOJİYLE DEĞERLENDİR
HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.