26 Temmuz 2021, 19:38
necla
Yönetici

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 232-233. Sayfa Cevapları MEB Yayınları



2021-2022 Eğitim Yılı 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232, 233 7. Tema Çocuk Dünyası   “Tema Değerlendirme Çalışması” Etkinlik Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

1-4. soruları metne göre cevaplayınız.

1) Çocuklar hangi yiyeceği sever?



Cevap: Şekerli yiyecekleri çok sever.

2) Şekerle ilgili araştırma nerede yapılmıştır?

Cevap: Amerika Birleşik Devletlerinde yapılmıştır.

3) Şeker nasıl bir besin maddesidir?



Cevap: Yüksek enerji veren bir besin maddesidir.

4) Araştırmacılara göre çocuklar neden şekerli yiyecekleri çok seviyor?

Cevap: Büyümek için enerji gerekiyor. Araştırmacılara göre, küçük çocuklar çok hızlı büyüdükleri
için şekerli yiyecekleri çok seviyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 233

5) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tırnak (“ ”) işareti yanlış kullanılmıştır?



A) “Yarın görüşürüz.” dedi.
B) Babam “Geçmiş olsun.” dedi.
C) “Sen” de gel dedi.
Cevap: C

6) 14 ( ) 30 ( ) da gelecek misin ( )
Yukarıdaki cümlede boşlukların içine hangi noktalama işaretleri kullanılmalıdır?
A) ( . ) , ( . ) , ( ? )
B) ( . ) , ( ‘ ) , ( ? )
C) ( . ) , ( : ) , ( ? )
Cevap: B

7) Verilen eş ve zıt anlamlı kelimeleri eşleştiriniz.

Cevap:
Sayfa 233



8) Boşluklara uygun noktalama işaretlerini yazınız.

Cevap:
Ders zili çaldı (.) Hepimiz sessizce yerlerimize oturduk (.) Öğretmen
sınıfa girdi (.) Şunları söyledi (:)
(-) Ödevlerinizi inceledim (,) verdiğim ödevleri en iyi Yusuf yapmış (.)
En zor matematik problemlerini doğru olarak çözmüş (;)
aferin sana Yusuf (.) Ayağa kalk bakalım (.)

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

zvr
BU İÇERİĞİ EMOJİYLE DEĞERLENDİR
26 Nisan 2022, 09:58

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3604

Teşekkürler çok yardımcı oldu

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.