23 Temmuz 2021, 20:56 |
4. Sınıf Fen Bilimleri 53-54-55-56-57-58-59-60-61-62. Sayfa Cevapları MEB Yayınları4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 53-54-55-56-57-58-59-60-61-62 Cevapları MEB YayınlarıCanlı Yaşamı Ve Besin İçerikleri Cevapları4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 53 CevaplarıMineralleri Gözlemleyelim Malzemeler Mercimek Nasıl Bir Yol İzleyelim? 1. Minerallerin bitki gelişimi açısından önemini değişik kaynaklardan araştıralım. 2. Araştırma sonucu elde ettiğimiz bilgilere dayanarak “Mineralli ortamda büyüyen bitkiler daha iyi gelişir.” şeklinde bir varsayımda bulunalım. 3. Bu varsayımı kanıtlamak için deney yapalım: • Bir çorba kaşığı mercimeği gece boyunca bir bardak su içinde bekletelim. • Bir kabın içine bir sıra pamuk parçaları yerleştirelim. • Pamukların üzerine mercimekleri yayalım. Üzerlerini bir sıra pamuk ile örtelim. Biraz su dökelim. • Mercimeklerin birkaç gün sonra çimlendiğini gözlemleyelim. • Plastik kaplardan birine yarısına kadar toprak, diğerine de pamuk parçaları koyalım. Bunları biraz ıslatalım. • Her kabın içine çimlendirdiğimiz beş adet mercimeği dikelim. • İki hafta boyunca her gün mercimekleri biraz sulayalım. • Gözlemlerimizi her gün gözlem defterimize not edelim. • Gözlemlerimizi grafik ve tablo ile gösterelim. 4. Yapmış olduğumuz deneyin raporunu yazalım. 5. Arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve ailemize çalışmamızın sunumunu yapalım. 1. Hangi kapta yetişen mercimekler daha çok gelişti? Cevap: Yapmış olduğumuz deneyde pamuk olan kaptaki mercimekler daha çabuk filiz verdi. 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 55 CevaplarıProteinlerin fazla tüketilmesinin zararlarını gruplara ayrılarak tartışalım. Cevap: Proteinin fazla tüketilmesi böbrek taşlarının oluşmasına, eklemlerde gut hastalığına ve hayvansal proteinin fazla tüketilmesi kalp ve damar rahatsızlığına neden olacaktır. 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56 CevaplarıKarbonhidratları yeterince tüketemezsek sağlığımız açısından ne gibi olumsuz sonuçlar olabilir? Tartışalım. Cevap: Karbonhidrat bütün enerjimizi ve yaşamımızı sağlayan önemli bir besin kaynağıdır. Karbonhidratı yetersiz tüketirsek,Vücut gelişimimiz durur ve kas kütlemiz azalır. 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 57 CevaplarıBesinlerde Gizlenmiş Yağları Bulalım Malzemeler Kağıt Önlem Alalım Rende kullanırken öğretmenimizden yardım alalım. Nasıl Bir Yol İzleyelim? 1. Kağıdı çizerek dört bölüme ayıralım. 1. Hangi yiyecekler kağıdı şeffaflaştırdı? Nedenini açıklayalım. Cevap: Yağ kağıdı şeffaflaştırır. 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 59 CevaplarıGünlük su ihtiyacımızı nelerden karşılarız? Tartışalım. Cevap: Vücudumuzun suya ihtiyacı vardır. Günlük su ihtiyacımızı yiyeceklerden içeceklerden karşılarız. Meyve, sebze ve kuru gıdalar bile içlerinde su barındırır. 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları1. Yaptığınız bu etkinlikte nasıl bir sonuca ulaştınız? Cevap: Elma, armut, havuç ve salatalıkta su var. 2. Sıkamadığınız besinlerin içinde suyun bulunup bulunmadığını nasıl anlarsınız? Cevap: Besinlerin suyunu sıkamasakta nemli oldukları için içlerinde su olduklarını anlarız. 3. Su gibi minerallerin de tüm besinlerde bulunduğunu nasıl açıklarsınız? Tartışalım. Cevap: Kayaçtaki tuzlar yağmur ve rüzgar gibi çevresel faktörlerle toprağa oradan da bitkilere geçer. Bitkilerde tüketilerek vücuda geçer. 4. Su ve maden suyu şişelerinin etiketlerinde yazan içerikleri inceleme fırsatı buldunuz mu? Cevap: Etiketlerin üzerinde kalsiyum , mineral değerleri yazıyor. 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 61 CevaplarıGıda alanında faaliyet gösteren başka hangi meslekler vardır? Araştırınız. Cevap: Gıda Mühendisi, Gıda Laboratuvar Teknisyenliği, Süt ve Süt Ürünleri Operatörlüğü, Hububat ve Hububat Ürünleri Operatörlüğü, Çay Üreticiliği ve Operatörlüğü, Sebze-Meyve ve Ürünleri Operatörlüğü, Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Operatörlüğü. 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 62 CevaplarıBesinler dondurulmadan önce hangi aşamalardan geçirilir? Tartışalım. Cevap: Dondurulacak olan besinler taze olmalı, Bu besinler temizlenmeli, ayıklanmalıdır. bazı besinler çiğ bazı besinler ise ön pişirme işleminden geçerek dondurulur. Dondurulan besinler tek kullanımlık poşetlere konulmalıdır. Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri 46-47-48-49. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz. |
09 Ocak 2023, 20:47 |
Abone Mesaj Sayısı: Konu Sayısı: 2776 |
Bu kitabın cevaplarını yazmanız güzel çünkü zor sorular var benim için faydalı oldu çok teşekkür ederim sağ olun |
HIZLI CEVAP YAZ |
Yasal Uyarı | |
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. |