23 Temmuz 2021, 20:56
necla
Yönetici

4.Sınıf Fen Bilimleri 53-54-55-56-57-58-59-60-61-62. Sayfa Cevapları MEB Yayınları



4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62. Sayfa Etkinlik Cevapları MEB Yayınları

Sayfa 53

1. Hangi kapta yetişen mercimekler daha çok gelişti?

Cevap: Yapmış olduğumuz deneyde pamuk olan kaptaki mercimekler daha çabuk filiz verdi.



Sayfa 55

Proteinlerin fazla tüketilmesinin zararlarını gruplara ayrılarak tartışalım.

Cevap: Proteinin fazla tüketilmesi böbrek taşlarının oluşmasına, eklemlerde gut hastalığına ve hayvansal proteinin fazla tüketilmesi kalp ve damar rahatsızlığına neden olacaktır.

Sayfa 56



Karbonhidratları yeterince tüketmezsek sağlığımız açısından ne gibi olumsuz sonuçlar olabilir? Tartışalım.

Cevap: Karbonhidrat bütün enerjimizi ve yaşamımızı sağlayan önemli bir besin kaynağıdır. Karbonhidratı yetersiz tüketirsek,Vücut gelişimimiz durur ve kas kütlemiz azalır.

Sayfa 57

1. Hangi yiyecekler kağıdı şeffaflaştırdı? Nedenini açıklayalım.



Cevap:  Yağ kağıdı şeffaflaştırır.

Sayfa 59

Günlük su ihtiyacımızı nelerden karşılarız? Tartışalım.

Cevap: Vücudumuzun suya ihtiyacı vardır. Günlük su ihtiyacımızı yiyeceklerden içeceklerden karşılarız. Meyve, sebze ve kuru gıdalar bile içlerinde su barındırır.



Sayfa 60

1. Yaptığınız bu etkinlikte nasıl bir sonuca ulaştınız?

Cevap: Elma, armut, havuç ve salatalıkta su var.

2. Sıkamadığınız besinlerin içinde suyun bulunup bulunmadığını nasıl anlarsınız?



Cevap: Besinlerin suyunu sıkamasakta nemli oldukları için içlerinde su olduklarını anlarız.

3. Su gibi minerallerin de tüm besinlerde bulunduğunu nasıl açıklarsınız? Tartışalım.

Cevap: Kayaçtaki tuzlar yağmur ve rüzgar gibi çevresel faktörlerle toprağa oradan da bitkilere geçer. Bitkilerde tüketilerek vücuda geçer.

4. Su ve maden suyu şişelerinin etiketlerinde yazan içerikleri inceleme fırsatı
buldunuz mu?



Cevap: Etiketlerin üzerinde kalsiyum , mineral değerleri yazıyor.

Sayfa 61

Gıda alanında faaliyet gösteren başka hangi meslekler vardır? Araştırınız.

Cevap: Gıda Mühendisi, Gıda Laboratuvar Teknisyenliği, Süt ve Süt Ürünleri Operatörlüğü, Hububat ve Hububat Ürünleri Operatörlüğü, Çay Üreticiliği ve Operatörlüğü, Sebze-Meyve ve Ürünleri Operatörlüğü, Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Operatörlüğü



Sayfa 62

Besinler dondurulmadan önce hangi aşamalardan geçirilir? Tartışalım.

Cevap:  Dondurulacak olan besinler taze olmalı, Bu besinler temizlenmeli, ayıklanmalıdır. bazı besinler çiğ bazı besinler ise ön pişirme işleminden geçerek dondurulur. Dondurulan besinler tek kullanımlık poşetlere konulmalıdır.

 



 

 

 

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 46-47-48-49 Sayfa Etkinlik Cevabı MEB yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.