27 Ekim 2022, 19:57
Donatello
Yönetici

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları 82-83-84-85. Sayfa MEB Yayınları


8. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 82-83-84-85 Cevapları

Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Yusuf (a.s.) Cevapları


8. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları

Hz. Yusuf’un (a.s.) hayatı hakkında neler biliyorsunuz?

Cevap: Hz. Yusuf, Yakup Peygamber’in 12 oğlundan biridir. Kenan diyarında doğdu. Kuran-ı Kerim’de adı 27 defa geçer. Kuran’da 12. surenin adı Yusuf Suresi’dir. Yusuf Aleyhisselam’ın kıssası, Kuran-ı Kerim’de “Ahsenü’l-kasas” (kıssaların en güzeli) diye ifadelendirilir ve müstakil bir sûre (Yusuf Suresi) ile anlatılır. Hz. Yusuf Kuran’da dürüstlük ve güvenilirlik bakımından övülür. Yusuf Aleyhisselam güzelliği ile meşhurdur.


8. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları

YAZALIM



Kur’an-ı Kerim’deki Yusuf kıssasını okuyarak Hz. Yusuf’un zorluklara karşı sabrı, tevhid mücadelesi ve üstün ahlaki özelliklerine örnekler yazınız.

Cevap: Hz. Yusuf kardeşlerinin onu kıskanmasına rağmen onlara karşı hep saygı duymuştur. O, insanların yardımına koşmuş, büyüklerine saygıda kusur etmemiş, kimseye kaba davranmamıştır. Zindana atıldıktan sonra isyan etmemesi, sabır göstermesi onun Allah’a sonsuz bir güven duyduğunu göstermektedir. Hayatı boyunca yaşadığı her zorluk karşısında tevhid icancına sarılmış, sabır göstermiş ve ahlakından ödün vermemiştir.


Ders Ve Çalışma Kitabı Cevapları



8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı MEB Yayınları 82, 83, 84, 85. Sayfa Cevapları ile ilgili fikir, düşünce ve önerilerinizi aşağıda bulunan yorum kısmından yazabilirsiniz. Dilerseniz sosyal medyada paylaşım yapıp bize katkı verebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları 74-75-76-77-78-79-80-81-82. Sayfa MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


25 Kasım 2022, 17:11

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3715

Güzel cevaplar olmuş diğer sitelerde çok uzun cevaplar var öylesi benim işime yaramaz öğretmen kısa istiyor elinize sağlık.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
DMCA.com Protection Status
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.