Cevap Yaz
19 Kasım 2019, 11:25
necla
Yönetici

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 101-102-103-104-105. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları



2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 101, 102, 103, 104, 105 Cevapları

4. ÜNİTE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları

A Aşağıdaki kutucuklarda verilen maddeleri inceleyiniz. Kutucuklardaki numaraları kullanarak soruları cevaplayınız. Aynı kutucuk numarasını birden fazla sorunun cevabı için kullanabilirsiniz.

1. Kutucukların hangilerinde bulunan maddeler esnektir?
Cevap: Paket lastiği, yay, sünger

2. Kutucukların hangilerinde bulunan maddeler kırılgandır?
Cevap: Cam şişe, ayna, cam deney malzemeleri

3. Kutucukların hangilerinde bulunan maddeler pürüzlüdür?
Cevap: Basketbol topu, tuğla, tırnak törpüsü

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları

B Aşağıdaki tabloda verilen maddelerin katı, sıvı ve gaz olma durumlarını örnekteki gibi “✗” ile belirleyiniz.

Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları

C Aşağıda katı, sıvı ve gaz olma özellikleri işaretlenen maddelere örnekteki gibi uygun örnekler yazınız.

Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 102

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları

Ç Aşağıda verilen soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
1. Buz, maddenin hangi hâline örnektir?
A) Katı B) Sıvı C) Gaz
Cevap: A) katı

2. Aşağıda verilen maddelerin hâlleri hangisinde doğru verilmiştir?
Cam – Benzin – Helyum
A) Sıvı Katı Gaz
B) Katı Sıvı Gaz
C) Gaz Sıvı Katı
Cevap: B) Katı Sıvı Gaz



3. Cam – Su – Kolonya – Buhar
Yukarıdaki maddelerden hangileri katı hâldedir?
A) Cam B) Su ve kolonya C) Cam ve su buharı
Cevap: A) Cam

4. Yukarıdaki şemada ★, ● ve ■ sembolleri ile gösterilen yerlere hangi örnek maddeler getirilebilir?
A) Taş Süt Buz
B) Su Buz Doğal gaz
C) Tahta Limonata Hava
Cevap: C) Tahta Limonata hava

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları

5. Yandaki görselde Ahmet ve Ayşe laboratuvarda deney yapmaktadır.
Buna göre;
I. Eldiven takmalılar,
II. Önlük giymeliler,
III. Laboratuvar gözlüğü takmalılar
ifadelerinden hangileri Ahmet ve Ayşe’nin almaları gereken önlemlerdendir?
A) I ve II B) II ve III C) I, II ve III
Cevap: Cevap: C)

6. Yandaki güvenlik uyarı işaretinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Her maddenin koklanmaması gerektiğini gösterir.
B) Maddenin tahriş edici etkisi olduğunu gösterir.
C) Laboratuvar gözlüğü kullanılması gerektiğini hatırlatır.
Cevap: B) Maddenin tahriş edici etkisi olduğunu gösterir.

7. Yanda görselleri verilen cam kavanozun ve büyütecin hangi özellikleri aynıdır?
A) Kokuları
B) Tatları
C) Kırılganlıkları
Cevap: C) Kırılganlıkları

8. I. Otomobil lastiği
II. Eldiven
III. Lastik çizme
Yukarıdaki maddelerden hangileri esnektir?
A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III
Cevap: C

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları

9. Aşağıdaki maddelerden hangisi sert değildir?
A) Demir kaşık
B) Mermer
C) Battaniye
Cevap: C) Battaniye

10. I. Diş macunu
II. Oyun hamuru
III. Sünger
Yukarıdakilerden hangisi esnektir?
A) Yalnız III B) I ve II C) II ve III
Cevap: A

11. I. Etkinlik esnasında bir şey yiyip içmemeliyiz.
II. Kimyasal maddeleri kullanmadan önce maddenin üzerindeki etiketi oku- malıyız.
III. Laboratuvarda koşmamalıyız.
Yukarıda verilenlerden hangileri laboratuvarda çalışırken alınması
gereken önlemlerdendir?
A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III
Cevap: C

12. Taş –Hamur – Sünger
Yukarıdaki maddelerden hangisi ya da hangileri serttir?
A) Yalnız taş B) Hamur ve sünger C) Taş, hamur ve sünger
Cevap: A) Yalnız taş



Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 21-22-23-24-25. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

19 Aralık 2020, 11:41

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 2684

Teşekkürler beni zor durumdan. Kurtardın

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
DirilişYasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.