Cevap Yaz
14 Ocak 2020, 22:01
Mehmet Akif
Yönetici

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 172-173-174-175. Sayfa Cevapları MEB Yayınları



2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı “5. Ünite Değerlendirme Testi” Etkinliği Sayfa 172, 173, 174, 175 Cevapları

Cevaplar Lila renkli yazılardır.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 172. Sayfa Cevapları

1. Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağı değildir?
A) Lamba B) Güneş C) Fosforlu trafik levhası

Cevap: C
2. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Işık yayan, çevresini aydınlatan nesneler ışık kaynaklarıdır.
B) Ay, Dünya’mızın ışık kaynağıdır.
C) Ateş ve yanan mum doğal ışık kaynaklarıdır.

Cevap: A
3. Işık ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Doğal ve yapay olmak üzere ikiye ayrılır.
B) Yapay ışık kaynakları tükenmeyen ışık kaynaklarıdır.
C) Işık görmemize yardımcı olur.

Cevap: B

4.Görsellerden hangilerinde doğal ışık kaynakları görülmektedir?
A) l – H B) l – s C) l – s – H

Cevap: C
5. Aşağıdaki ortamların hangisinde cisimler net görülür?
A) Işığın çok fazla olduğu yerlerde
B) Işığın yeterli olduğu yerlerde
C) Loş ışıklı yerlerde

Cevap: B
6. Aşağıdaki ışık kaynaklardan hangisi diğerlerinden farklıdır?
A) Güneş ışığı B) Yıldızların ışığı C) Mum ışığı

Cevap:C

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 173. Sayfa Cevapları

7. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) El feneri – Doğal ışık kaynağı
B) Mum – Yapay ışık kaynağı
C) Güneş – Doğal ışık kaynağı

Cevap: A

8. Aşağıdakilerden hangisi bir etki olmadan kendi başına ses çıkaramaz?

Cevap: B

9. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Ay, doğal ışık kaynağıdır.
B) Işık olmayan ortamda göremeyiz.
C) Temel ışık kaynağımız Güneş’tir.

Cevap: A



10. Sesin yayılması ile ilgili hangisi doğrudur?
A) Ses, düz bir doğru şeklinde yayılır.
B) Ses, her yöne su dalgası gibi dalgalar halinde yayılır.
C) Ses kaynağından uzaklaştıkça ses şiddeti artar.

Cevap: B

11. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Çok gürültülü ortamlarda çalışanlar kulaklık kullanmalıdır.
B) Güçlü ışık kaynaklarına çıplak gözle bakmamalıyız.
C) Canlıların çıkardıkları bütün sesleri duyarız.

Cevap: C
12. Televizyon izlerken sesini duyamıyorsak ne yapmalıyız?
A) Televizyondan uzaklaşmalıyız.
B) Televizyonun ses şiddetini arttırmalıyız.
C) Televizyonun ses şiddetini azaltmalıyız.

Cevap: B

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 174. Sayfa Cevapları

13. Işığı ve sesi algıladığımız duyu organlarımız hangi seçenekte doğru verilmiştir?
A) Deri – dil B) Burun – göz C) Göz – kulak

Cevap: C

14. Aşağıdaki görsellerden hangisinde arabanın ses şiddetinin arttığını duyarız?

Cevap: C

15.  Ses kaynağından uzaklaştıkça ses şiddeti artar.
Davul, zurna, flüt yapay ses kaynaklarıdır.
Rüzgâr sesi, dalga sesi doğal ses kaynaklarıdır.
Yukarıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?

Cevap: A

16. Ses ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Ses her yöne yayılır.
B) Ses kaynağının bize olan uzaklığı duyduğumuz ses şiddetini etkilemez.
C) Ses dalgalar halinde yayılır.

Cevap: B

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 175. Sayfa Cevapları

17. Aşağıdakilerden hangisinin ses şiddeti diğerlerinden yüksektir?
A) Bağıran insanın sesi B) Güvercinin sesi C) Karıncanın ayak sesi

Cevap: A

Ses şiddetini en çok Hakan duyar.
Ses şiddetini en az Yasemin duyar.
Murat, Hakan ve Yasemin ses şiddetini aynı duyarlar.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Cevap: B

19.  Köpeğin sesini daha iyi duymaya başladım.
Arabanın sesini artık duyamıyorum.
Uçak sesi duymaya başladım.
İfadelerinden hangilerinde ses kaynağı yakınlaşmaya başlamıştır?

Cevap: C

20. Ses kaynaklarını gruplandırırken yanlışlık yapılmıştır.
Ses kaynaklarından hangilerinin yerlerini değiştirirsek gruplar doğru olur?
A) Kedi sesi – Telefon sesi
B) Gitar sesi – Rüzgâr sesi
C) Araba sesi – Yağmur sesi

Cevap: A

 



Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 21-22-23-24-25. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
DirilişYasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.