Cevap Yaz
24 Ekim 2020, 21:23
Mehmet Akif
Yönetici

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 204-205-206-207. Sayfa Cevapları MEB Yayınları



2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı “6. Ünite Değerlendirme Testi” Etkinliği Sayfa 204, 205, 206, 207 Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 204. Sayfa Cevapları

1. ✓ Erişkin oluncaya kadar büyür.
✓ Erişkin olduktan sonra büyümesi durur.
✓ Besinini diğer canlılardan sağlar.
Bu özellikler aşağıdaki hangi canlıya ait olabilir?
A) B) C)

Cevap: B

2. Aşağıdakilerden hangisi hayvan ile bitkinin ortak özelliği değildir?
A) Kendi besinini kendi yapar.
B) Boşaltım yapar.
C) Hareket eder.

Cevap: A

3. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevrede yaşamaktadır?
A) B) C)

Cevap: C

4. Çevreye atılan çöpler ve piller.
✱ Parfüm ve deodorantlar.
■ Araba, ev ve fabrikalardan çıkan dumanlar.
Yukarıdakilerden hangileri çevreye zarar verir?
A) u- ✱ – ■ B) ✱ – ■ C) u – ■

Cevap: A

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 205. Sayfa Cevapları

5. Aşağıdakilerden hangisi tükenir kaynaklardan değildir?
A) B) C)

Cevap: B

6. Aşağıdakilerden hangisi en kısa sürede doğaya karışır?
A) B) C)

Cevap: C

7. Doğal ve yapay çevre ile ilgili hangisi yanlıştır?
A) Yapay çevre insanlar tarafından yapılmış ya da değiştirilmiştir.
B) Yapay çevre doğada var olan çevredir.
C) Yapay çevre insanların ihtiyaçları doğrultusunda yapılmıştır.



Cevap: B

8. Arda fen bilimleri dersinde sunum yapmak için yukarıdaki resimleri hazırladı. Arda’nın sunumunun konusu ne olabilir?
A) Hava kirliliği B) Su kirliliği C) Toprak kirliliği

Cevap: A

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 206. Sayfa Cevapları

9. Aşağıdakilerden hangisi insanlar tarafından yapılmıştır?

A) Doğal anıtlar B) Şelâle C) Baraj

Cevap: C

10. Hangisi canlıların ortak özelliği değildir?
A) Büyüme B) Solunum yapma C) Yürüme

Cevap: C

11. Aşağıdakilerden hangisi cansızdır?
A) B) C)

Cevap: B

12. Aşağıdakilerden hangisi canlıdır?
A) B) C)

Cevap: C

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 207. Sayfa Cevapları

13. Bitkiler hareket etmezler.
✱ Toprak canlı bir varlıktır.
■ Su cansız bir varlıktır.
Yukarıdaki ifadelerden kaç tanesi doğrudur?
A) 1 B) 2 C) 3

Cevap: A

14. Oğuzhan’ın ifade ettiği varlıklardan kaç tanesi canlıdır?
A) 1 B) 2 C) 3

Cevap: B

15. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevrenin kirlenmesine sebep olmaz?
A) Plastik poşetlerin toprağa karışması.
B) Sonbaharda ağaçların yapraklarının toprağa karışması.
C) Çöplerden sızan suların toprağa karışması.

Cevap: B

16. Melisa için hangisi söylenemez?
A) Suyun önemini biliyor.
B) Suyu israf ediyor.
C) Suyu tasarruflu kullanıyor.

Cevap: B

17. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevreye örnek değildir?

Cevap: C



Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 202-203. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
DirilişYasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.