Cevap Yaz
07 Şubat 2020, 22:31
murat
Yönetici

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 32-33-34-35. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları



2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 32, 33, 34, 35 Cevapları.

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları

Aşağıda görselleri verilen cisimlerden Dünya’nın şekline benzeyenlerin altındaki kutucuğa “✓” işareti koyunuz.

Cevap:

sayfa 32

Aşağıda verilen tanımları ait olduğu katman ismiyle eşleştiriniz.

Cevap:

1. Dünya’nın en iç kısmındaki katman.- b. İç çekirdek
2. Dünya’nın etrafını saran katman.- d. Hava katmanı
3. Üzerinde canlıların yaşadığı katman.- c. Kara katmanı
4. Yer kabuğunun hemen altındaki katman.- a. Manto
5. Dünya yüzeyinin büyük bölümünü kaplayan katman.- ç. Su katmanı

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları

Aşağıda verilen soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

I. Magellan
II. Biruni
III. Kepler
Yukarıda verilenlerden hangileri Dünya’nın şeklinin küreye benzediğini söylemiştir?
A) I ve II B) II ve III C) I, II ve III

Cevap: C

2. Dünya’nın uzaydan çekilmiş fotoğraflarında mavi görünen katman aşağıdakilerden hangisidir?
A) Su katmanı B) Hava katmanı C) Kara katmanı

Cevap: A

3. Öğretmen, öğrencilerinden Dünya’nın iç kısmında bulunan katmanların isimlerini bir kâğıda yazmalarını istemiştir.
Buna göre hangi öğrenci öğretmenin sorusunu doğru cevaplamıştır?
A)
Melis
İç çekirdek
Atmosfer
Yer kabuğu
Manto
B)
Duygu
İç çekirdek
Dış çekirdek
Manto
Yer kabuğu
C)
İlker
Manto
Su katmanı
Hava katmanı
Atmosfer

Cevap: B



4. Ankara’dan kalkan bir uçak sürekli aynı yöne doğru gittiğinde tekrar Ankara’ya ulaşır.
Bu durum aşağıdakilerden hangisini ispatlar?
A) Dünya’nın yüzeyinin sularla kaplı olduğunu
B) Atmosferin Dünya’nın katmanlarından biri olduğunu
C) Dünya’nın şeklinin küreye benzediğini

Cevap: C

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları

5. Aslı, Dünya’nın kara katmanı ile ilgili bir poster hazırlayacaktır. Buna göre Aslı, hazırlayacağı posterde aşağıdaki görsellerden hangisini kullanabilir?

Cevap: B

6. Yandaki model ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Dünya’nın şekli küreye benzer.
B) Dünya katmanlardan oluşur.
C) Dünya’nın en iç kısmında yer kabuğu bulunur.

Cevap: C

7. Buse, 72 parçaya ayrılmış yandaki dünya haritasında karaları yeşil, suları ise mavi renk ile boyayacaktır.
Buna göre Buse aşağıdakilerden hangisini söylemiş olamaz?
A) Dünya’nın yüzeyi karalar
ve sularla kaplıdır.
B) Karalar, sulara göre daha geniş bir alan kaplar.
C) Yaptığım boyamada mavi boyayı daha fazla kullandım.

Cevap: B

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları

8. Dünya’nın yüzeyinden merkezine yolculuk yapılabilseydi bu yolculukta sırasıyla hangi katmanlardan geçilirdi?
A) Yer kabuğu – İç çekirdek – Dış çekirdek – Manto
B) Manto – Dış çekirdek – Yer kabuğu – İç çekirdek
C) Yer kabuğu – Manto – Dış çekirdek – İç çekirdek

Cevap: C

Yukarıda numaralandırılarak verilen canlılar Dünya’nın hangi katmanında yaşar?
———1——— ———2———
A) Su katmanı Kara katmanı
B) Hava katmanı Su katmanı
C) Kara katmanı Hava katmanı

Cevap: A

10. • Gözümüzle göremeyiz ama etkisini hissederiz.
• Kara ve su katmanı ile temas hâlindedir.
Yukarıda verilen bilgiler hangi katmana aittir?
A) Manto B) Dış çekirdek C) Atmosfer

Cevap: C

11. Üzerinde canlıların yaşadığı katman aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kara katmanı B) Atmosfer C) Su katmanı

Cevap: A



Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 30-31. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

22 Eylül 2020, 13:39

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 2474

çok beğendim bu siteyi her zaman faydalanacağım

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
DirilişYasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.