Cevap Yaz
19 Eylül 2019, 20:46
necla
Yönetici

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 62-63-64-65. Sayfa Cevapları MEB Yayınları



2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 2. Ünite Beş Duyumuz Değerlendirme Testi Sayfa 62, 63, 64, 65 Cevapları

2. Ünite Değerlendirme Testi

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 62. Sayfa Cevapları

Ümit
1. Burnumuz tıkalı olduğu zaman yediklerimizin tadını alamayız.

Bu olayın nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yediğiniz besinin tadı yoktur.
B) Dil bazı besinlerin tadını alamaz.
C) Koku alma ile tat alma duyuları birlikte çalışır.
Cevap: C

2. Duyu organlarınızın sağlığı ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?
A) Deri sağlığını korumak için banyo yapılmalıdır.
B) Göz sağlığını korumak için televizyon yakından seyredilmelidir.
C) Yüksek sesle müzik dinlenmelidir.
Cevap: A

3. Aşağıdaki öğrencilerden hangisi duyu organı deri ile ilgili doğru bir bilgi vermiştir?

A) Merve; Tat almamızı sağlayan duyu organıdır.

B) Mert; Vücudumuzun tümünü kapladığı için en büyük duyu organıdır.

C) Sıla ; Konuşmamıza yardım eder.
Cevap: B

4. Nefes alıp vermede ve koklamada kullandığımız duyu organımız aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 63. Sayfa Cevapları

5. Aşağıdakilerden hangisi dilin görevlerinden değildir?
A) Yemekleri yutmaya yardım eder.
B) Yemeklerin tadını almanızı sağlar.
C) Yemeklerin tadını değiştirir.
Cevap: C

6. Aşağıdakilerden hangisi burun sağlığını korumaya yönelik bir davranıştır?
A) Burnunuzun temiz tutulması.
B) Burun kanamalarında başın öne eğilmesi.
C) Burun kıllarının koparılması.
Cevap: A

7. Aşağıdaki duyu organı ve görevi eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?
A) Dil – tatma
B) Burun – dinleme
C) Deri – duyma
Cevap: A

8. Göz ile ilgili olarak;
●. Çevremizdeki varlıkların şeklini, biçimini, rengini algılamanızı sağlar.
★. İnsanlar farklı göz renklerine sahip olabilirler.
▲. Başkalarına ait gözlükleri kullanabiliriz.



ifadelerden hangileri doğrudur?
A) ● ve ▲
B) ● ve ★
C) ★ ve ▲
Cevap: B

9. Beyza mutfaktan gelen güzel kokuları alınca mutfağa koştu ve
annesinin hazırladığı keki masanın üzerinde gördü.
Buna göre Beyza hangi duyu organlarını kullanmıştır?
A) Göz – kulak
B) Dil – kulak
C) Burun – göz
Cevap: C

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 64. Sayfa Cevapları

10. ▲. Çok acılı yiyecekler yemek.
●. Ağız temizliğine dikkat etmek.
★. Çok sıcak ve soğuk yiyecekler tüketmek .
Yukarıdaki ifadelerden hangileri dil sağlığını olumsuz etkiler?
A) ▲ ve ●
B) ▲ ve ★
C) ● ve ★
Cevap: B

11. Duyu organlarıyla varlıkların özelliklerini örnekteki gibi eşleştirdiğinizde
hangi duyu organı boşta kalır?

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 64. Sayfa Cevapları

A) Dil B) Kulak C) Deri
Cevap: C

12. Eymen ödevini yaptı. Çantasını hazırladı. Yumuşacık, mis kokulu yastığına
başını koyar koymaz uyudu.
Yukarıdaki ifadede hangi duyu organından bahsedilmemiştir?
A) Burun
B) Kulak
C) Deri
Cevap: B

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 64. Sayfa Cevapları

13. Deri ile ilgili aşağıdakilerden hangisini yapmak doğru olmaz?
A) Derimizi yaralanma, kesilme, yanma ve ezilmelerden korumalıyız.
B) Derimizin temizliğine dikkat etmeliyiz.
C) Yazın uzun süre Güneş altında güneşlenmeliyiz.
Cevap: C

14. ★. Çok sıcak yemek yemek dilinize zarar verir.
●. Yüksek sesle müzik dinlemek kulağınıza zarar verir.
▲. Uzun süre güneşlenmek derinize zarar verir.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
A) ★, ●, ▲ B) ★, ● C) ▲, ●
Cevap: A

15. Aşağıda görselleri verilenlerden hangisi duyu organı değildir?

A)  Burun   B)  Kaş   C)  Dil
Cevap: B

16. Aşağıdakilerden hangisini yapmak kulak sağlığına zarar verir?
A) Sert ve sivri cisimle kulak temizlemek.
B) Soğuk havalarda bere takmak.
C) Aşırı gürültülü ortamlardan uzak durmak.
Cevap: A



Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 21-22-23-24-25. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
DirilişYasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.