Cevap Yaz
04 Ekim 2019, 16:47
necla
Yönetici

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 73-74-75-76-77 Sayfa Cevapları Tuna Yayınları



2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 73, 74, 75, 76, 77 Cevapları

3. ÜNİTE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları

A . Aşağıdaki ifadeleri verilen kavramların uygun olanlarıyla tamamlayınız
(Bir ifadeyi birden fazla yerde kullanabilirsiniz.).

sallanma – dönme –  hızlanma – yavaşlama – yön değiştirme

1-Araçlar, trafik lambası yeşil yandığında HIZLANMA  hareketi yapar.
2- Hareket eden bisikletin tekerleği DÖNME hareketi yapar.
3- Havalanan uçak HIZLANMA hareketi yapar.
4- Durağa yaklaşan otobüs YAVAŞLAMA hareketi yapar.
5- Duran bir otomobil hareket etmeye başladığında HIZLANMA hareketi yapar.
6-Çarpışan bilyeler, çarpıştıktan sonra YÖN DEĞİŞTİRME hareketi yapar.
7- Dalgalı denizde yol alan tekne SALLANMA hareketi yapar.
8- Saatin sarkacı SALLANMA  hareketi yapar.
9- Hareket halindeki topaç DÖNME  hareketi yapar.
10-Viraja giren otomobil YAVAŞLAMA hareketi yapar.

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları

B.  Aşağıdaki açıklamalar hangi kavramı tanımlamaktadır? Bu kavramı noktalı yere yazınız.

Duran bir cismi harekete geçirebilir.
Hareketli bir cismin hızını artırabilir ya da azaltabilir.
Hareketli bir cismi durdurabilir.
Hareketli bir cismin yönünü değiştirebilir.
Cevap: Kuvvet

C Alican ve Kerem teneffüs zili çaldıktan sonra koşarak sınıftan çıktılar. Kantine
bir an önce gitmek istiyorlardı. Her ikisi de koridorda hızla koşarken aniden sınıfın birinden öğrenciler çıktı.

Yukarıda anlatılan olayın devamında sizce neler yaşanmış olabilir? Bu olaydan yola
çıkarak hareketli varlıkların neden tehlikeli durumlar oluşturabileceğini aşağıdaki
alana yazınız.

Cevap: Alican ve Kerem hızlı oldukları için, aniden önlerine çıkan öğrencilere çarparak kötü sonuçları olabilir.

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları

Ç Aşağıda verilen soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
1. Aşağıdaki görsellerde hareket eden bazı cisimler görülmektedir.



Buna göre bu cisimlerin hareket özellikleri aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?

A) Dönme Sallanma Hızlanma
B) Yavaşlama Dönme Sallanma
C) Yavaşlama Sallanma Dönme
Cevap: B

2. Yandaki görselde Ahmet’in topa vurması ve kalecinin bu topu tutması görülmektedir.
Görselle ilgili olarak;
I. Ahmet topa itme kuvveti uygulamaktadır,
II. Kaleci topa çekme kuvveti uygulamaktadır,
III. Kaleci topa kuvvet uyguladığında top yavaşlar
ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III
Cevap:B

3. “Çarpışan oyuncak arabalar …………. hareketi yapar.”
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?
A) hızlanma B) dönme C) yön değiştirme
Cevap: C

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları

4. Aşağıdakilerden hangisi hareketli varlıkların sebep olabileceği tehlikelerle ilgili değildir?
A) Vantilatöre dokunmak
B) Yazı yazmak
C)Topa ayağıyla vuran kişinin önünde durmak
Cevap: B

5. Yandaki görseli inceleyen bir öğrenci;
I Koşarken hızlanma hareketi yaparız,
II. Okul koridorlarında koşmak tehlikeli
sonuçlara sebep olabilir,
III.Okul koridorlarında koşmakta bir sakınca yoktur.
ifadelerinden hangilerini söylemiş olabilir?
A) I ve II B) II ve III C) I, II ve III
Cevap: A

6. Daldan düşen elma ne tür bir hareket yapar?
A) Sallanma
B) Hızlanma
C) Yön değiştirme
Cevap: B

7. Yandaki görselde bisiklete binmiş bir çocuk görülmektedir.
Görselle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Bisikletin tekerleri ve pedalları dönme hareketi yapmaktadır.
B) Çocuğun kask takması güvenlik için yeterlidir.
C) Frene basınca bisiklet yavaşlama hareketi yapar.
Cevap: B

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları

8. I. Hızlanır.
II. Durur.
III. Yavaşlar.
Hareketli bir cisme hareket yönüne ters yönde bir kuvvet uygulandığında cisim, yukarıdaki hareketlerden hangilerini yapabilir?
A) I ve II B) I ve III C) II ve III
Cevap: C

9. I. Duran bir cismi harekete geçirebilir.
II. Hareketli bir cismi durdurabilir.
III. Hareketli bir cismi hızlandırabilir.
Yukarıda verilenlerden hangileri kuvvetin cisimler üzerindeki etkilerindendir?
A) I ve III B) II ve III C) I, II ve III
Cevap: C

10. I. Çığ
II. Sel
III. Otomobilin frenine basılması
Yukarıdakilerden hangileri hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikelerle ilgilidir?
A) I ve II B) I ve III C) II ve III
Cevap: A



Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 21-22-23-24-25. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
DirilişYasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.