Cevap Yaz
28 Eylül 2019, 18:42
murat
Yönetici

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 54. Sayfa Cevapları SDR İpekyolu Yayınları



2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 54 Cevapları

Mavi renkli yazılar cevaplardır.

Hazır gıdaların uzun süre bozulmadan korunabilmesi için ne gibi önlemler alınmıştır?

Cevap: Besinlerin içine koruyucu maddeler konularak uzun süre bozulmadan kalması sağlanmaktadır.

Besinlerin son tüketim tarihlerinin farklı olmasının nedenleri neler olabilir?

Cevap: Her besinin bozulma zamanı farklı olmaktadır.Örneğin bir dondurma ile balık farklı olmaktadır.



Besin çeşitliliği ile teknoloji arasında nasıl bir ilişki vardır?

Cevap: Teknoloji sayesinde besinler daha uzun süre saklanabilmekte ve daha çabuk bozulacak olan besinler bile uzun süre raflarda kalabilmektedir.Bu durum besinlerin daha çeşitli olmasını sağlamaktadır.

Besinlerin taze ve doğal olmasının sağlık için önemi ne olabilir?

Cevap: Besinlerin taze ve doğal olması içindeki vitaminlerin proteinlerin minerallerin daha çok ve sağlıklı şekilde vücuda girmesine neden olur.

Bozulmuş, bayatlamış besinlerin sağlığa zararları neler olabilir? Tartışalım.

Cevap: Bizi hasta edebilir, mide ağrısı, ishal ve gıda zehirlenmelerine neden olabilir.



Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 46-47-48-49 Sayfa Etkinlik Cevabı MEB yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
DirilişYasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.