Cevap Yaz
03 Ekim 2019, 18:08
murat
Yönetici

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 74-75-76-77. Sayfa Cevapları MEB



2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 5. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 74, 75, 76, 77 Etkinlik Cevapları

Lila renkli yazılar cevaplardır.

5. Sınıf Fen Bilimleri 74. Sayfa Cevapları

A- Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına “D“, yanlış olanların başına “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin altındaki boşluğa doğrusunu yazınız.

Cevap:

(Y) Mantarlar kendi besinlerini üretir.
(D) Maya mantarları sütün peynire dönüşmesinde kullanılır.
(D) Bitkiler güneş ışığını, su ve mineralleri kullanarak kendi besinlerini üretir.
(Y) Bitkilerin hepsinin çiçekleri vardır ve tohum oluşturur.
(D) Memeli hayvanlar yavrularını doğurarak dünyaya getirir ve sütle besler.
(Y) Toprak solucanı, kene, ahtapot, denizanası gibi hayvanlar omurgalı hayvanlar grubundadır.
(D) Yılan, balina, kedi, hamsi balığı omurgalı hayvanlara örnektir.

B- Aşağıda verilen kelimeleri kullanarak boşlukları uygun şekilde doldurunuz.

Mantar – Sürüngen – Çiçeksiz – Omurgasız – Çiçekli – Sınıflandırma -Mikroskobik canlı

Cevap:

1- Canlıların benzerlik ve farklılıklarına göre gruplandırılmasına Sınıflandırma denir.
2- Kaplumbağa, kertenkele, timsah gibi canlılar Sürüngen grubuna örnektir.
3- Pamukçuk, saçkıran gibi hastalıklar bazı mantar türleri tarafından oluşturulur.
4- Köknar, lale, elma, muz gibi bitkiler Çiçekli bitkilerdir.
5- Midye, tatlı su süngeri, denizyıldızı gibi canlılar Omurgasız hayvanlar olarak gruplandırılır.
6- Kara yosunu, su yosunu, eğrelti otu, ciğer otu, atkuyruğu gibi bitkiler Çiçeksiz bitkilerdir.

5. Sınıf Fen Bilimleri 75. Sayfa Cevapları

C- Aşağıda bitki ve hayvanlara ait bazı ifadeler verilmiştir. Bu ifadelerin numaralarını uygun boşluklara yerleştiriniz.

1 – Yer değiştirme hareketi yapar.
2- Toprağa bağlı yaşar.
3- Kendi besinlerini üretir.
4- Çoğalır.
5- Otla beslenen türleri vardır.
6- Süngerler bu grupta yer alır.

Cevap:

BİTKİLER: 2, 3

HAYVANLAR:1, 5, 6

BİTKİ VE HAYVANLARDA ORTAK: 4



5. Sınıf Fen Bilimleri 76. Sayfa Cevapları

1. I. Mikroskobik canlılardır.
II. Bazıları sütten yoğurt mayalanmasını sağlar.
III. Bazıları dişlerimizin çürümesine sebep olur.

Yukarıda verilen özelliklerden hangileri bakterilere aittir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I, II ve III

Cevap: D

2. Yukarıdaki tabloda bazı bitkilerin bölümleri gösterilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu bitkilerin hepsi için ortak bir özelliktir?
A) Besin üretme
B) Tohum üretme
C) Çiçek bulundurma
D) Kurak bölgede yaşama

Cevap: A

3. Yukarıda verilenlerden hangileri mikroskobik canlılardır?

A) 2 ve 5
B) 2, 3 ve 5
C) 2 ve 3
D) 1, 3 ve 5

Cevap: B

4. A, B, C ve D canlıları ile ilgili bazı özellikler aşağıdaki gibidir.
– A canlısı çiçekli bir bitkidir.
– B canlısı omurga denen yapıya sahip değildir.
– C canlısı yalnızca mikroskopla görülebilir.
– D canlısı ekmeğin mayalanmasını sağlar.
Buna göre A, B, C, D canlıları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilenler olabilir ?

Cevap: D

5. I. Denizkestanesi
II. Toprak solucanı
III. Salyangoz
IV. Denizanası
V. Kelebek
Yukarıda verilen canlılardan hangileri omurgasız hayvanlar grubunda yer alır?
A) I, II ve IV
B) II, III ve V
C) I, II, III ve IV
D) I, II, III, IV ve V

Cevap: D

5. Sınıf Fen Bilimleri 77. Sayfa Cevapları

Toprağa bağlı yașarım.
Bitkiye benzerim.
Ama bitki değilim.
Bilin bakalım ben kimim?

6. Yukarıda kendisini anlatan A canlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Öglena B) Mercan C) Şapkalı mantar D) Eğrelti otu

Cevap: C

7. Yukarıda verilen canlıların ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kendi besinlerini üretme
B) Suda yasama
C) Omurgalı hayvan olma
D) Yumurta ile çoğalma

Cevap: C

8. Aşağıdakilerden hangisi yumurta ile çoğalan omurgalı bir hayvandır?
A) Hamsi B) Balina C) Ahtapot D) Bit

Cevap: A

9. Soğuk hava şartları yüzünden çiçekleri tamamen zarar görmüş bir elma ağacında aşağıdaki olaylardan hangisi gerçekleşmez?
A) Besin üretimi
B) Tohum ve meyve oluşumu
C) Solunum
D) Topraktan su ve mineral madde alınması

Cevap: B

I. Yılan
II. Kedi
III. Balina
IV. Serçe
V. Yarasa
VI. Yunus

10. Yukarıda verilen canlılardan hangileri doğurarak çoğalır?
A) I ve IV B) II-III-V ve VI C) I-II-III ve IV D) I-II-III-IV-V

Cevap: B

11. Fen bilimleri dersinde öğretmen öğrencilerine mantarların faydalarını soruyor. Aşağıda öğrencilerin verdiği cevaplar yer alıyor. Selim: Bazı mantarları besin olarak tüketebiliriz. Merve: Bazı mantarlar bebeklerin ağzında pamukçuk hastalığına sebep olur.
Ali: Bazı mantarlar yoğurdun mayalanmasını sağlar.
Buna göre hangi öğrencilerin verdiği yanıtlar doğrudur?
A) Selim-Merve B) Ali-Selim C) Merve-Ali D) Ali-Merve-Selim

Cevap: D



Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 77-78-79-80-81. Sayfa Cevapları Ada Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

13 Kasım 2020, 17:35

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 2547

Teşekkür ederiz çok yardımcı oluyor

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
DirilişYasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.