Cevap Yaz
04 Ocak 2020, 15:28
Mehmet Akif
Yönetici

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 186-187. Sayfa Cevapları MEB Yayınları



2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı MEB Yayınları 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186, 187 Cevapları

Lila renkli yazılar cevaplardır.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 186. Sayfa Cevapları MEB

1.Bir günde 9 saat uyuyan Serkan, iki haftada toplam kaç saat uyur?

Cevap: 9×14=126 saat uyur.

2.Şule saat 16.10’da ders çalışmaya başlar. 45 dk. ders çalışır. Şule’nin dersi saat kaçta bitmiştir?

Cevap: 16:10+45=16:55

Aşağıdaki üç soruyu saat görsellerinden yararlanarak cevaplayınız.
3.Sıla, 13.00 ile 15.00 arasında parkta oynamak için annesinden izin alıyor. Sıla’nın parkta oynamak için ne kadar süresi vardır?



Cevap: 120 dakika yani 2 saat.

4.İbrahim, saat 11.00’de satranç oynamaya başlamıştır. 65 dakika satranç oynamıştır. İbrahim satranç oynamayı bıraktığında saat kaçı gösterir?

Cevap: 12:05

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 187. Sayfa Cevapları MEB

5.14.40’ta kalkan uçak, 70 dakikada Samsun’a iniyor. Uçak Samsun’a indiğinde saat kaçı gösterir?

Cevap: 15:50

6.Nisa’nın bir haftada okulda geçirdiği zaman kaç saattir?

Cevap: 6×7=42 saat

7.Nisa’nın ödev yapmak için kullandığı zaman, dinlenmeye ayırdığı zamandan kaç dakika fazladır?

Cevap: 45 dakika

8.Nisa’nın okula gidiş için geçirdiği zaman, bir ayda toplam kaç dakika eder?

Cevap: 15×30=450 dakika



Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 144-145-146. Sayfa Cevapları ADA Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
DirilişYasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.