Cevap Yaz
26 Kasım 2019, 09:45
murat
Yönetici

4. Sınıf Matematik 123-124-125-126-127-128. Sayfa Cevapları MEB Yayınları



2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 123, 124, 125, 126, 127, 128 Cevapları MEB Yayınları

Lila renkli yazılar cevaplardır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 123. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıda verilen ifadelerin başına doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız. Yanlış olan ifadenin doğrusunu alt satırına yazınız.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 123. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

B. Aşağıdaki işlemleri sonuçları ile eşleştiriniz. İşlemleriniz için aşağıdaki alanı kullanabilirsiniz.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 123. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 124. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

C. Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız.

Aşağıdaki boş kutulara bölme işlemi yaparak çarpma işlemlerinin doğruluğunu kontrol ediniz.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 124. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

D. Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını ilgili bölüme yazınız.

4- Bir halk otobüsünde günde ortalama 300 tam biletli, 400 indirimli biletli yolcu taşınmaktadır. Bu otobüsle 1 hafta boyunca yaklaşık kaç kişi seyahat edecektir?

Cevap:

300+400=700 günlük yolcu sayısı

700 x 7=4900 kişi haftalık yolcu sayısı

5- 23 kişilik 4/A sınıfı, gideceği piknik için aşağıdaki ihtiyaç listesini hazırladı. Buna göre her bir öğrencinin payına düşen para miktarını bulunuz.

1) İçecekler: 18 TL
2) Yemek : 120 TL
3) Meyveler :35 TL
4) Otobüs: 34 TL

Cevap: 18+120+35+34=207 TL Toplam ihtiyaç gideri.

207/23= 9 TL her bir öğrenciye düşecek olan para miktarı.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 125. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6- Saatteki hızları 87 ve 94 km olan iki araç aynı anda, aynı noktadan, ters yöne doğru hareket etmiştir. 3 saat sonra iki araç arasındaki mesafe kaç km olacaktır?

Cevap: 87 x 3 = 261 km birinci araç

94 x 3=282 km ikinci araç

282+261=543 km iki araç arasındaki mesafe.

7- Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için tören kıyafeti diktiriyor. 4. sınıflar 3 şubedir ve sınıfların öğrenci sayıları eşittir. Kıyafetler 2268 TL tutmuştur. Her sınıfın ödemesi gereken miktarı bulunuz.

Cevap:

2268/3=756 TL her sınıfa düşen para miktarı.

8- Tablodaki verilere göre çarpma işlemi içeren problem kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.

Cevap: Ali sebze meyve halinden kilogramı 3 TL olan domatesten 22 kg alıyor, 5 TL olan limondan 25 kg alıyor, 7 TL olan üzümden 18 kg alıyor.Ali toplam ne kadar para harcamıştır.

3 x 22=66 TL Domates için harcıyor.

5 x 25=125 TL Limon için harcıyor.

7 x 18=126 TL Üzüm için harcıyor.

66+125+126=317 TL toplam Ali’nin harcadığı miktar.



9- Yandaki verilerle bölme işlemi içeren problem kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.

Cevap: Ayşe toplam 12 ay boyunca 450 TL bisiklet için, 90 TL paten için, 36 TL futbol topu için para biriktirmiştir.Ayşe her ay kaç TL biriktirmiştir.

450+90+36=576 TL toplam biriken para.

576/12=48 TL her ay biriktirdiği para.

E. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız ve doğru seçeneği işaretleyiniz.
10- Aklımdan tuttuğum iki sayının çarpımı tahmini olarak 1400’dür. Bu sayılar aşağıdakilerden hangileri olabilir?
A) 14 x 82 B) 24 x 67 C) 26 x 72 D) 35 x 52

Cevap: B

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 126. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

11- Bir kalem 250 kuruştur. Boya setinin fiyatı ise bir kalemin fiyatının 3 katından 100 kuruş fazladır. İki boya seti alan bir kişi kaç kuruş ödemelidir?
A) 850 B) 1300 C) 1500 D) 1700

Cevap: D

12- AB x (27 x 23) = 23 x (36 x 27) eşitliğinde A x B kaçtır?
A) 14 B) 18 C) 21 D) 24

Cevap:B

13- Aşağıdaki işlemlerden hangisi yanlıştır?
A) 43 x 50 = 2150 B) 27 x 40 = 1080 C) 62 x 20 = 1220 D) 48 x 30 = 1440

Cevap: C

14- Aşağıdaki işlemlerden hangisi doğrudur?
A) 5 x 136 = 680 B) 64 x 25 = 1060 C) 25 x 36 = 870 D) 84 x 50 = 4400

Cevap: A

15- Bir çiftlikte 86 koyun, koyunların 6 katı kadar da tavuk vardır. Tavukların toplam ayak sayısı kaçtır?
A) 1032 B) 1376 C) 1720 D) 2064

Cevap: A

16- “Her vagonunda 82 kişilik koltuk bulunan 6 vagonlu bir trende bilet fiyatları 28 TL’dir. Trendeki tüm biletlerin toplam tutarı kaç TL olur?” probleminin çözümü için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılamaz?
A) 82 x (6 x 28) B) (28 x 82) x 6 C) 28 x (6 x 82) D) (82 + 6) x 28

Cevap: D

17- Aşağıdaki işlemlerden hangisi yanlıştır?
A) 726 x 100 = 72 600 B) 502 x 100 = 50 020
C) 85 x 1000 = 85 000 D) 38 x 1000 = 38 000

Cevap: B

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 127. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

18- 268 ile 74 sayılarının çarpımı en yakın yüzlüğe yuvarlandığında hangi sayıyı elde ederiz?
A) 18 600 B) 19 200 C) 19 800 D) 20 600

Cevap: C

19- 534 x 48 < A ifadesinde “A” yerine yazılabilecek en küçük çift sayı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 25 346 B) 25 364 C) 25 632 D) 25 634

Cevap: D

20- 546 ÷ 7 = Yanda verilen bölme işleminde bölüm kaç basamaklıdır?

A) 3 basamaklı B) 1 basamaklı C) 2 basamaklı D) 4 basamaklı

Cevap: C

21- Tabloda verilen bölme işleminde kalan kaçtır?

A) 5 B) 2 C) 4 D) 1

Cevap: D

22- Tabloda verilen bölme işlemine göre A x B kaçtır?

A) 160 B) 240 C) 120 D) 170

Cevap: A

23- Yanda verilen bölme işleminde bölümün işlem sonucu ile tahmini sonuç arasındaki fark kaçtır?
A) 8 B) 5 C) 6 D)3

Cevap: B

24- Yanda verilen bölme işleminde kalan en fazla kaç olabilir?
A) 60 B) 64 C) 59 D) 62

Cevap: D

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 128. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

25- Aşağıda verilen bölme işlemlerinden hangisinin sonucu yanlıştır?

A) 6000 ÷ 100 = 60 B) 710 ÷ 10 = 710
C) 8800 ÷ 100 = 88 D) 5000 ÷ 1000 = 5

Cevap: B

26- Aşağıdaki eşitliğin sağlanması için ∧  yerine sırası ile hangi işlem sembolleri gelmelidir?

A) +, -, x B) -, +, x C) -, ÷, x D) -, ÷, +

Cevap: C

27- Bir bölme işleminde bölen sayı 9’dur. Bölünen sayı 84 ise kalan sayı kaçtır?
A) 3 B) 4 C) 5 D) 6

Cevap: A

28- 8 + 5 ≠ 12 – 4 işleminde eşitliğin sağlanabilmesi için aşağıdakilerden hangisi yapılırsa yanlış olur?
A) İlk işlemden 5 çıkarılır. B) İlk işlemden 3 çıkarılıp ikinci işleme 2 eklenir.
C) İkinci işleme 5 eklenir. D) İlk işlemden 5 çıkarılıp ikinci işleme 6 eklenir.

Cevap: D



Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 25-26-27. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: 123 matamatik
01 Aralık 2019, 09:50

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 2684

Siz muhteşemsiniz başarılarınızın devamını dilerim

04 Ocak 2020, 17:24

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 2684

Matematik dersim çok iyi değil pek anlamıyorum ama buradan faydalanarak daha iyi anlayabiliyorum teşekkür ederim.

06 Ocak 2020, 16:21

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 2684

çok guzel zaten matematikten pek anlamıyorum ama buradan faydalanıyorum çooooooooooook iyı başarılar dilerim

05 Şubat 2020, 20:46

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 2684

Çok güzel tüm sorular var

11 Ocak 2021, 12:27

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 2684

çok teşekkürler bunlara devam edin sınavdan 100 aldım yuppi yahu

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
DirilişYasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.