Cevap Yaz
06 Ocak 2020, 23:17
Mehmet Akif
Yönetici

4. Sınıf Matematik 183-184-185-186. Sayfa Cevapları MEB Yayınları



2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183, 184, 185, 186 Cevapları MEB Yayınları

Lila renkli yazılar cevaplardır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 183. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun ifadeleri yazınız.

Cevap:

2/7 kesri, …..basit…………… kesirdir.

24 hafta, …..28…………… gündür.
10/8 kesri, …bileşik…………….. kesirdir.

3 dakika 14 saniye, ..194……………… saniyeye eşittir.
2016 yılı, …artık……………. yıldır.

B. Aşağıda verilen ifadeleri cevaplarıyla eşleştiriniz.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 183. Sayfa

C. Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını ilgili bölüme yazınız.

Seren, 15.30’da okuldan eve geldi. 30 dakika dinlendikten sonra 1 saat 45 dakika ders çalıştı. Seren’in çalışması bittikten sonra saat kaçı göstermektedir?

Cevap: 15:30+30=16:00

16:00+1 saat 45 dakika=17:45

Bir meyve bahçesinde erik, elma ve şeftali ağaçları bulunmaktadır. Ağaçların 3/7’ü erik,2/7 ’si elma ağacı olduğuna göre şeftali ağacı, tüm ağaçların kaçta kaçıdır?

Cevap: 3/7+2/7=5/7

7/7-5/7=2/7 si şeftali ağacıdır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 184. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

19 Eylül’de başlayan şenlikler 3 hafta 5 gün sürecektir. Şenliklerin hangi tarihte biteceğini bulunuz.

Cevap: 30-19:11 gün eylül ayından var.

3 hafta 21 gün ve 5 gün daha 26 gün yapar.

26-11=15 Ekim tarihinde biter.

Bir kırtasiyede kırmızı ve siyah kalemlerden 12 deste yapılmıştır. 12 deste kalemin 2/6 ’si kırmızı olduğuna göre siyah kalemlerin sayısı kaçtır?



Cevap: 12/6=2 deste 1/6 sına denk geliyor.Buna göre 4 deste kırmızıdır.

6/6-2/6=4/6 siyah kalemdir.

2×4=8 deste siyah kalemdir.

Aşağıda verilen sıklık tablosuna uygun şekilde sütun grafiğini oluşturunuz.

Cevap:

sıklık tablosu

Aşağıda verilen çetele tablosuna göre istenilenleri bulunuz.

a) Tüketilen ekmek sayısı hangi gün en fazladır?

Cevap: Pazar günü

b) Çarşamba ve cuma günü tüketilen toplam ekmek sayısı kaçtır?

Cevap: 8 ekmek

c) Verilen günlerde toplam kaç ekmek tüketilmiştir?

Cevap: 18 ekmek

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 185. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

D. Aşağıda yer alan verilere uygun olarak problem kurunuz.

Yanda verilen saat görsellerini kullanarak problem kurunuz.

Cevap: Saat 18:15 de kitap okumaya başlayan biri 20:45 te bitirirse ne kadar süre kitap okumuş olur?

20:45-18:15=2 saat 30 dakika.

Yanda verilen grafikten faydalanarak problem kurunuz.

Cevap: Şekil grafiğinde toplam meyve suyu sayısı kaçtır?

4+6+8=18

E. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

Model üzerinde gösterilen kesir aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C 14/8

Aşağıda verilen dönüşümlerden hangisi yanlıştır?

Cevap: B) 26 hafta = 181 gün

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde kesir sıralaması yanlıştır?

Cevap: D 

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 186. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Aşağıda verilen birim kesir sıralamalarından hangisi doğrudur?

Cevap: A

19 Aşağıdaki kesirli işlemlerden hangisinin sonucu doğrudur?

Cevap: B 13/6

Yanda verilen tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Cevap: D) Boy uzunluğu ölçülen kişi sayısı toplam 36’dır.

Yukarıdaki grafik bir öğretmenin masasında bulunan mavi, kırmızı ve siyah kalemlerin sayısını göstermektedir. Kırmızı kalemlerin sayısı, siyah kalemlerin sayısından kaç fazladır? (Timss Soru 66/2011)

Cevap: D 8 fazla

 



Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 25-26-27. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
DirilişYasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.