Cevap Yaz
06 Ocak 2021, 19:35
Mehmet Akif
Yönetici

4. Sınıf Matematik 267-268-269. Sayfa Cevapları MEB Yayınları



2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 267, 268, 269 Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 267. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1- Kütlesi 75 kg olan bir halterci, kütlesinin 2 katını 3 defa kaldırmıştır. Bu sporcunun toplam kaldırdığı kütle kaç kg’dır?

Cevap: 75 x 2= 150

150 x 3 = 450 kg. kaldırmıştır.

2- Bir kamyon, 30 t kumun önce 12 t 250 kg’ını, sonra 13 t 600 kg’ını taşımıştır. Geriye taşınacak kaç kg kum kalmıştır?

Cevap: 12,250+13,600 = 25,850 kg. taşınan kum.

30000 – 25,850 = 4,150

4 ton 150 kg daha taşınacak kum vardır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 268. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3- Hüseyin, her biri çeyrek kilogram olan kuru üzüm paketlerinden 8 tane almıştır. Yanına da yarım kilogramlık 6 paket leblebi almıştır. Buna göre Hüseyin’in kaç kilogram çerez aldığını bulunuz.

Cevap: 8 x 250 =2000 gr. kuru üzüm

6 x 500 = 3000 gr leblebi

3000 + 2000 = 5000 gr.

5000 gr yani 5 kg çerez almıştır.

4- a) Karpuzların her biri 12 kg, kavun ise 8 kg’dır. Kavun ve karpuzların toplam kütlesi kaç kg’dır?

Cevap: 4 x 12 =48 kg toplam karpuzların ağırlığı.



48 + 8 = 56 kg toplam kavun ve karpuzların kütlesi.

b) Pazarcı Furkan amca; 3 kg domates, 5 kg soğan, 2 kg havuç, 250 g kuru biber, 500 g sarımsak sattı. Furkan amcanın sattıklarının kütlesi kaç g’dır?

Cevap: 3+5+2+0,25+0,50 = 10 kg 750 gr.

c) Pazarcı Furkan amca; 10 gün boyunca her gün 15 kg salatalık, 25 kg patates, 20 kg soğan, 10 kg limon, 15 kg lahana, 15 kg kırmızı biber satmıştır. Furkan amcanın sattıklarının kütlesi kaç tondur?

Cevap: 10 x 15 = 150 kg. salatalık

10 x 25 = 250 kg. patates

10 x 20 = 200 kg. sağan

10 x 10 =100 kg. limon

10 x 15 = 150 kg. lahana

10 x 15 = 150 kg. kırmızı biber.

150 + 250 + 200 + 100 + 150 + 150 = 1000 kg. yani 1 ton ürün satmıştır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 269. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5- Bir laboratuvarda çalışan 30 bilim insanı, 15 gramlık kimyasal bir maddeyi paylaşarak deneyler yapacaklardır. Buna göre her bir bilim insanının araştırması için payına düşen kimyasal maddenin kütlesi kaç miligramdır?

Cevap: 15/30= 0,5 miligram.

6- Görselden ve aşağıda verilen bilgilerden yararlanarak bir problem kurunuz ve çözünüz. Balıkçı Dursun Reis – 2 ton hamsi – 300 kg palamut.

Cevap: Balıkçı Dursun Reis 4 günde 2 ton hamsi, 300 kg. palamut yakalamıştır.Balıkçı Dursun Reis bir günde kaç kg hamsi ve kaç kg palamut yakalamıştır.

300/4= 75 kg palamut

2000/4= 500 kg. hamsi.

 



Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik 265. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
DirilişYasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.