Cevap Yaz
24 Eylül 2019, 13:49
murat
Yönetici

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47-48-49-50. Sayfa Cevapları MEB Yayınları



2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46, 47, 48, 49, 50 Cevapları MEB Yayınları

Lila renkli yazılar cevaplardır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1- Aşağıdaki çıkarma işlemlerini zihinden yapınız. Sonuçları aynı olan kutuları aynı renge boyayınız.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2- Bir fırıncı, 570 ekmeğin 400 tanesini sattı. Geri kalanını sokak hayvanları için bağışladı. Fırıncının kaç ekmek bağışladığını zihinden bulunuz. Cevabınızı kutuya yazınız.

Cevap: Cevap 170

3- Aşağıdaki çıkarma işlemlerini zihinden yaparak tabloyu doldurunuz.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4- Semih, 160 sayfalık kitabın 50 sayfasını okudu. Geriye okunmamış kaç sayfa kaldığını zihinden bulunuz. Cevabınızı kutuya yazınız.

Cevap: 110

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1- Aşağıdaki tabloda verilen sayının basamak adlarını, basamak değerlerini ve bölüklerini gösterip sayının okunuşunu yazınız.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2- Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3- Aşağıdaki toplama ve çıkarma işlemlerini yapınız.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 48. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4- Yandaki rakamlar ile yazılabilecek rakamları farklı 4 basamaklı en büyük doğal sayı ile rakamları farklı 4 basamaklı en küçük doğal sayının farkını bulunuz.

Cevap: 8531-1358= 7173

5- Aşağıda verilen örüntüde kuralı bozan bir sayı vardır. Kuralı bozan sayıyı bulunuz. Örüntünün doğrusunu aşağıda verilen boşluğa yazınız.

Cevap: ÖRÜNTÜYÜ BOZAN RAKAM 71

48-59-70-81-92-103

6- Toplama işleminde …………… yerine yazılması gereken sayıyı bulunuz.



Cevap: 1410 + 2712 + 3178 = 7300

7- 654 doğal sayısını Nazlı en yakın onluğa, Adem ise en yakın yüzlüğe yuvarlamıştır. Bu iki arkadaşın bulduğu sonuçların toplamını bulunuz.

Cevap: 650+700=1350

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 49. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

D. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

8- Yukarıda verilen sıralamada “?” ile belirtilen yere aşağıdaki sayılardan hangisi gelmelidir?

A) 32 124 B) 25 147 C) 28 303 D) 31 257

Cevap: C

9- Aşağıdaki örüntüye göre A ile B yerine gelecek olan sayıların toplamı kaçtır?

A) 77 B) 63 C) 103 D) 132

Cevap: D

10- Aşağıdaki sayılardan hangisinin okunuşu yanlıştır?

A) 5180 : Beş bin yüz seksen B) 468 059 : Dört yüz altmış sekiz bin elli dokuz
C) 75 221 : Yetmiş beş bin iki yüz yirmi bir D) 2314 : İki bin yüz otuz dört

Cevap: A

11- Aşağıdaki doğal sayılardan hangisinin onlar ve on binler basamağında aynı rakam yer almaktadır?

A) 78 067 B) 34 234 C) 65 957 D) 82 234

Cevap: C

12- 174 582 doğal sayısındaki 7 rakamının basamak değeri ile 8 rakamının basamak değeri toplamı kaçtır?

A) 7800 B) 70 008 C) 70 080 D) 70 800

Cevap: C

13- “Sekiz yüz sekiz bin altı yüz on bir” doğal sayısının yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 88 611 B) 808 111 C) 808 101 D) 808 611

Cevap: D

14- 939 672 doğal sayısında aynı rakamın bulunduğu basamakların isimleri hangi seçenekte bulunmaktadır?

A) Yüz Binler Basamağı – Birler Basamağı B) On Binler Basamağı – Onlar Basamağı

C) Binler Basamağı – Yüzler Basamağı D) Yüz Binler Basamağı – Binler Basamağı

Cevap: D

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 50. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

15- Aşağıdaki yüzer ritmik saymaların hangisi yanlıştır?

A) 4464 – 4564 – 4664 – 4864 – 4964  B) 3927 – 4027 – 4127 – 4227 – 4327

C) 3892 – 3992 – 4092 – 4192 – 4292  D) 4779 – 4879 – 4979 – 5079 – 5179

Cevap: A

16- 2750 metre yürüdükten sonra her 1000 metrede durup su molası veren bir yürüyüş ekibi, 7. su molasında kaç metre yürümüş olur?

A) 7750 B) 8750 C) 9750 D) 10 750

Cevap: C

17- 200 000 + 50 000 + 4000 + 800 + 90 + 4 = ……………………………. şeklinde çözümlenen sayı aşağıdakilerden
hangisidir?

A) 502 789 B) 254 894 C) 354 894 D) 948 452

Cevap: B

18- Yandaki işlemlerden kaç numaralı işlemde yanlışlık vardır?

A) 1  B) 2 C) 3 D) 4

Cevap: A

19- Aşağıdaki doğal sayılardan hangisi yuvarlandığı yüzlükle yanlış eşleştirilmiştir?

Cevap: B  3091 -3000

20- Melike, 250 sayfalık hikâye kitabının 70 sayfasını okudu. Geriye okunmamış kaç sayfa kalmıştır? Zihinden işlem yaparak bulunuz.

A) 150 B) 160 C) 170 D) 180

Cevap: D

21- Altı basamaklı bir doğal sayının birler bölüğünde rakamları farklı en büyük doğal sayı vardır. Binler bölüğünde ise rakamları farklı en küçük doğal sayı vardır. Bu doğal sayı kaçtır?

A) 987 012 B) 102 987 C) 987 102 D) 120 987

Cevap: B

 

 

 

 

 



Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 25-26-27. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
Diriliş Yasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.