17 Temmuz 2021, 17:47
necla
Yönetici

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 33-34-35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 33-34-35 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Fen Bilimleri 1. Ünite Değerlendirme Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 33. Sayfa Cevapları

1. ▲. Kalınlığı her yerde aynı değildir.
●. Dünya’nın tüm yüzeyini kaplar.
★. Üzerinde insan, hayvan ve bitki yaşar.

Yukarıda özellikleri verilen katman hangisidir?

A) Yer kabuğu
B) Manto
C) Çekirdek



Cevap: A

2.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 33. Sayfa Cevapları



Demet aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabını vermiştir?

A) Üzerinde insanların, kara hayvanlarının ve pek çok bitki türünün yaşadığı katman hangi katmandır?
B) Dünya yüzeyinin çoğunluğunu kaplayan katman hangi katmandır?
C) Dünya’mızı saran ve atmosfer de adı verilen katman hangi katmandır?

Cevap: C

3. Dünya’mızın şekli ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?



A) Dünya’mızın şekli küpe benzer.
B) Dünya’mızın şekli küreye benzer.
C) Dünya’mızın şekli silindire benzer.

Cevap: B

4. ★. Deniz, okyanus, yer altı suları, dereler bu katmandadır.
●. Pek çok canlıya ve bitkiye ev sahipliği yapar.
▲. Karalardan daha az alanı kaplar.

Su katmanı için yukarıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?



A) ★ B) ● C) ▲

Cevap: C


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 34. Sayfa Cevapları

5. Görseldeki çocuk hangi katmanları hisseder?
A) Kara ve su katmanı
B) Hava katmanı
C) Kara, su ve hava katmanı
Cevap: C

6. ‘’İçi ateş, üstü taş, üzerinde bin bir baş‘’ bilmecesinin cevabı ne olabilir?
A) Uzay
B) Dünya
C) Güneş
Cevap: B



7. Dünya’mızın şeklini aşağıdaki hangi meyveye benzetebiliriz?
Dünya'mızın şekli
Cevap: B

8. ‘’Dünya yüzeyinin sularla kaplı olmayan yerlerine ………… denir.’’ Bu cümledeki
noktalı yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

A) Kara
B) Hava
C) Su

Cevap: A



9. ‘’Uzaktan gelen geminin önce dumanı, sonra bacası, sonra tamamı görülür. ‘’

Bu durum aşağıdakilerden hangisinin kanıtıdır?

A) Dünya’mızın şeklinin düz olduğunun.
B) Dünya’mızın şeklinin küreye benzediğinin.
C) Dünya’mızın yüzeyinde su bulunduğunun.

Cevap: B




3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 35. Sayfa Cevapları

10. Yanda verilen Dünya fotoğrafına bakıldığında aşağıdakilerden hangisi görülemez?

A) Dünya’mızın iç katmanları
B) Dünya’mızın yüzeyinde karaların olduğu
C) Dünya’mızın yüzeyinde su olduğu

Cevap: A

11. Pisagor
Birûnî
Macellan



Yukarıdaki bilim insanlarının ortak görüşü nedir?

A) Dünya’mızın yüzeyinde denizler olduğunu söylemişlerdir.
B) Dünya’mızın küre şeklinde olduğunu savunmuşlardır.
C) Dünya’mızın tepsi gibi düz olduğuna inanmışlardır.

Cevap: B

12. Aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?



A) Dünya’mızın yüzeyinde karalar daha çok yer kaplar.
B) Dünya’mızın yüzeyinde sular daha çok yer kaplar.
C) Dünya’mızın yüzeyinde karalar ve sular eşit olarak yer kaplar.

Cevap: B

13. Kar, yağmur, sis gibi doğa olayları Dünya’mızın hangi katmanında gerçekleşir?

A) Hava
B) Kara
C) Su

Cevap: A

14. Dünya modelinde mavi ile gösterilen alanlar neyi ifade eder?

A) Dağları
B) Ovaları
C) Suları

Cevap: C

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 26-27-28-29-30-31-32. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


02 Ekim 2022, 16:45

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3716

Fen dersinde başarılı olmak için artık buradan yararlanacağım. Çok ders çalışmama lazım ki sınıf gecebileyim

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
DMCA.com Protection Status
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.