08 Ekim 2023, 20:01
Mehmet Akif
Yönetici

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 68-69-70-71. Sayfa Cevapları


2. Ünite Besinlerimiz: Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 68-69-70-71 MEB Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

1. Çeşitli besin içeriklerini günlük olarak yeterli miktarda tüketmektir.
2. Zeytin, mısır, fıstık, ceviz, badem gibi besinlerde bol miktarda bulunur.
3. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur.
4. Protein bakımından zengin bir besindir.
5. Beynin en önemli enerji kaynağıdır.
6. Bütün besinlerde bulunan, insan sağlığı için yaşamsal öneme sahip besin içerikleridir.
7. Vücutta yapıcı ve onarıcı olarak görev alır.
8. Sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesidir.

Cevap:



4. sınıf fen bilimleri 68. sayfa cevapları meb


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları MEB Yayınları

Cümlelerdeki boşlukları, verilen kelimelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.

Cevap:



Canlılara ihtiyaçları olan enerjiyi besinler sağlar.
Raf ömrünü uzatmak için paketlenmiş besinlerde katkı maddeleri kullanılır.
Tükettiğimiz besinlerin fazlası vücudumuzda yağ olarak depolanır.
Sağlıklı beslenmek için meyve ve sebzelerin taze ve doğal olması gerekir.
Meyveler ve sebzeler vitamin bakımından zengin gıdalardır.
Çürük ve küflü gıdalar sağlığımızı olumsuz yönde etkiler.
Satın aldığımız ambalajlı ürünlerin üzerinde TSE damgası olmalıdır.
Sigara kullananlarla aynı ortamda bulunanlar pasif içici olur.
Et, süt ve yumurtada protein bulunur.
Tüm besin gruplarından ihtiyacı kadar alan insanlar dengeli beslenmiş olur.

Aşağıdaki ifadeleri dikkatlice okuyunuz. Doğru ifadelerin başına “D”, yanlış ifadelerin başına “Y” yazınız. Yanlış olan ifadelerin doğrularını altlarındaki noktalı yerlere yazınız.

Cevap:

1. (D) Proteinler, yaralandığımızda yaralarımızın iyileşmesini sağlar.



2. (Y) Vitaminler, vücudumuzun enerji kaynağıdır.

Vitaminler vücudumuzun bağışıklık sistemini güçlendirir.

3. (Y) Yağ içeren besinleri ihtiyacımızdan fazla tüketebiliriz.

Tüm besinlerden ihtiyacımız kadar tüketmeliyiz.



4. (D) Hareket etmemiz için gerekli enerjiyi karbonhidratlardan alırız.

5. (D) Su ve mineraller, vücudumuzun sıvı dengesini korur.

6. (Y)Dondurucudan çıkardığımız besini tekrar dondurabiliriz.

Dondurucudan çıkardığımız besinler tekrar dondurulmaz.



7. (D) Alkolden en çok etkilenen organ karaciğerdir.

8. (D) Asitli içecekler sağlığımıza zararlıdır.

4. sınıf fen bilimleri 69. sayfa cevapları meb


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıda verilen çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.



1. Aşağıdaki besinlerden hangileri özellikle büyüme çağında kas gelişimi için tüketilmesi gereken besinlerdendir?

A) Peynir-zeytin-ekmek
B) Tavuk-salata-yoğurt
C) Yumurta-süt-et
D) Ceviz-yumurta-balık

Cevap: C

2.
I. Tüm besinlerde bulunurlar,
II. Vücudumuzda düzenleyici olarak görev yaparlar.
III. Gün içerisinde tükettiğimiz besinlerdeki su, günlük su ihtiyacımızı karşılar.
Bu ifadelerden hangileri su ve mineraller için doğrudur?



A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III

Cevap: A

3. Aşağıdakilerden hangisi alkol kullanımının zararlarından değildir?

A) Böbreklerin sağlığını bozar.
B) Solunum güçlüğüne sebep olur.
C) Beyni olumsuz etkiler.
D) Karaciğer hastalıklarına neden olur.



Cevap: B

4. Aşağıdaki besinlerden hangisi karbonhidrat açısından diğerlerinden daha zengindir?

Cevap: D Makarna

5. Vitaminlerin vücudumuza sağladığı faydalarla ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?



A) Hastalıklara karşı korur.
B) Yorgunluk ve bitkinlik hissini azaltır.
C) Vücut ısısının dengelenmesinde görevlidir.
D) Kemik gelişimine katkı sağlar.

Cevap: C

6. Sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyen bir bireyin aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?

A) Öğle yemeğinde sadece meyve yemelidir.
B) İstediği besinlerden yiyebildiği kadar tüketmelidir.
C) Daha sağlıklı olduğu için tahıl ağırlıklı beslenmelidir.
D) Öğünlerde her besin grubundan ihtiyacı kadar tüketmelidir.

Cevap: D


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları MEB Yayınları

7. Aşağıdaki tabloda numaralar ve harflerle belirtilen özelliklerden hangilerinin yeri değiştirilirse tablo doğru olur?

A) 1 ve a
B) 1 ve b
C) 3 ve b
D) 2 ve c

Cevap: D

8. Bilinçli bir tüketici olarak aşağıdaki davranışlardan hangisini yapmamalıyız?

A) Hazır gıdalar yerine doğal ürünleri tercih etmeliyiz.
B) Paketlenmiş ürünlerin ambalajının parlak olmasına dikkat etmeliyiz.
C) Dondurulmuş gıdaları çözdürdükten sonra kısa sürede tüketmeliyiz.
D) Ürün satın alırken tavsiye edilen son tüketim tarihine dikkat etmeliyiz.

Cevap: B

9.
I. Enerji ve ısı verir.
II. Fazla tüketildiğinde obeziteye sebep olabilir.
III. Kemik ve kasları güçlendirir.

Yukarıdaki ifadelerden hangileri yağların özelliklerindendir?

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III

Cevap: A

10. Gıdaların ihtiyaç duyulandan fazla alınarak kullanılmadan çöpe atılmasına gıda israfı denilmektedir.

Gıda israfının sebep olduğu zararlara ait ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Tüketebileceğimizden fazla alarak bütçemize zarar vermekteyiz.
B) Gereksiz yere kullandığımız kâğıtlar da gıda israfına girmektedir.
C) Daha fazla insana ulaşabilecek gıdaların boşa gitmesine sebep olmaktadır.
D) Oluşan atıkla üretimde kullanılan enerji de israf olmaktadır.

Cevap: B

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 72-73-75-76-77-78-79. Sayfa Cevapları Sözcü Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


02 Kasım 2023, 17:31

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3711

Çok güzel bir uygulama olarak tebrik ediyorum 👏👏👏👏

02 Kasım 2023, 18:19

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3711

Sizin sayenizde ödevimi yapabiliyorum

06 Kasım 2023, 17:47

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3711

Çokiyi ödevimin hepsidoğru çıktı

22 Kasım 2023, 22:45

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3711

Çok iyi bir uygulama bayıldım yapamadığımız ödevler için bir numara ve kontrol etmek için

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
DMCA.com Protection Status
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.