4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 164 Pasifik Yayınları konusunun cevaplarını görmeye, birlikte çözmeye ne dersiniz? Haydi! başlayalım.
KESİRLERLE İLGİLİ PROBLEMLERİ ÇÖZELİM CEVAPLARI
Çiftçi Haşan Dayı; tarlasının 5/14’üne mısır, 7/14’üne yulaf ekti. Tarlanın kalan kısmına da çavdar ekti. Haşan Dayı, tarlanın kaçta kaçına çavdar ekmiştir?
Bir sinema salonundaki seyircilerin 7/20’si kadın, 9/20 ’si erkek, geri kalanı ise çocuktur. Salonun kaçta kaçı çocuktur?
Bir sepetteki 72 çiçeğin 2/9 ’u karanfil, 4/9 ’u papatya, geri kalanı ise güldür. Buna göre sepette kaç gül vardır?
Mete parasının 2/5 ’iyle kitap, 1/5’iyle de kalem aldı. Mete’nin parasının kaçta kaçı kalmıştır?
96 sayfalık bir kitabı okumaya başlayan Esra, ilk gün kitabın 3/8’ini, ikinci gün kitabın 4/8’ni okuyor. Esra’nın okuması gereken kaç sayfa kalmıştır?
Cevap:
Forum Diriliş | Yasal Uyarı |
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. |