Cevap Yaz
03 Kasım 2021, 09:29
Mehmet Akif
Yönetici

6. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 114-115. Sayfa Cevapları



6. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 114 Cevapları 

Sıra Sizde – 1

657,5 km yolun 125,6 km’si gidildikten sonra geriye 300 km kalması için kaç km daha yol gidilmelidir?

Cevap: 657,5 – 125,6 =531,9

531,9 – 300 = 231,9 km. daha yol gitmesi gerekir.

Sıra Sizde – 2

32,76 + 25,83 – 15,91 işleminin sonucu kaçtır?

Cevap: 32,76 + 25,83 = 58,59

58,59 – 15,91 = 42,68

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 115 Cevapları 

Sıra Sizde – 3

Litresi 20 lira olan zeytinyağından 3,5 litre alan bir kişi kaç lira öder?

Cevap: 20 . 3,5 =70 TL öder.



Sıra Sizde – 4

1 defterin 4,25 lira ve 1 kalemin 2,75 lira olduğu bir kırtasiyeden 2 defter ve 3 kalem alan kişi kaç lira öder?

Cevap: 4,25 . 2 = 8,50 deftere ödediği para.

2,75 . 3 = 8,25 TL kaleme ödediği para.

8,50 + 8, 25 =16,75 TL toplam ödediği para.

Sıra Sizde – 5

36 metrelik kumaş 0,72 metrelik parçalara ayrılıp her bir parça 3,5 liradan satılırsa kaç lira kazanılır.

Cevap: 36 : 0,72 = 50 parça yapar.

50 . 3,5 = 175 TL kazanır.

Sıra Sizde – 6

Orkun, 52,6 cm genişliğindeki resim defterinin bir sayfasını iki eş parçaya ayırıp her parçaya farklı resimler çizmek istiyor. Buna göre Orkun’un ayırdığı bir parçanın genişliği kaç santimetre olur?

Cevap: 52,6 : 2 = 26,3



Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 113. Sayfa Cevapları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
Forum DirilişYasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.