Cevap Yaz
31 Ekim 2021, 23:46
Mehmet Akif
Yönetici

6. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 87. Sayfa Cevapları



6. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 87 Cevapları 

1. Sıla; parasının ilk gün 2/5’sini, ikinci gün ilk gün harcadığının 1/2’ini harcıyor. Sıla’nın parasının geriye kaçta kaçı kalmıştır?

Cevap: Paranın tamamı 5/5 olduğuna göre 5/5-2/5=3/5 ilk gün harcadıktan sonra kalan parası.

2/5.1/2= 2/10 ikinci gün harcadığı para.

2/10+2/5=4/10+2/10=6/10=3/5 ini harcamıştır.

5/5-3/5=2/5 i geriye kalmıştır.

2. Sait Bey; 3500 lirasının 1/7’inin 1/5’ini elektrik faturasına, 3/20’ünü ise mutfak alışverişine vermiştir. Sait Bey’in kaç lirası kalmıştır?

Cevap: 1/7.1/5=1/35

3500.1/35= 100 TL elektrik için ödediği para.

3500.3/20= 525 TL Mutfak Masrafı

3500-625= 2875 TL parası kalmıştır.

3. Bir okuldaki öğrencilerin 3/5’ü matematik dersinden proje ödevi almıştır. Okulda matematik dersinden proje ödevi almayan 200 öğrenci olduğuna göre okul mevcudu kaçtır?

Cevap: 5/2 si 200 öğrenci olduğuna göre, 5/5 i 500 öğrenci yapar.

4. Bir araba, gideceği yolun 3/8’ünü gittikten sonra mola veriyor. Daha sonra kalan yolun 1/5’ini daha gidiyor. Geriye 400 km yol kaldığı bilindiğine göre arabanın gideceği toplam yol kaç kilometredir?

Cevap: 3/8 yol gittiğine göre geriye 5/8 yol kalıyor.



5/8.1/5= 5/40=1/8 daha yol gidiyor.

3/8+1/8=4/8 toplam yol gitmiş.

4/8 yol yol kaldığına göre geriye 400 km. yol kalmıştır.

400+400=800 km toplam yolun uzunluğu.

5. Furkan; sınavdaki soruların 3/4’ünü doğru, 1/6’ini yanlış cevaplamış ve bu sınavda 4 soruyu boş bırakmıştır. Buna göre Furkan kaç soruyu doğru cevaplamıştır?

Cevap: 3/4+1/6= 22/44

4 soru boş olduğu için 18/24

36 soruyu doğru yapmıştır.

A) 12
B) 24
C) 36
D) 48

6. Kilogramı 5 lira olan peynirden 7 tam 2/5 kg alan bir kişi kasiyerden para üstü olarak 3 lira aldığına göre kasiyere en başta kaç lira vermiştir?

Cevap: 5.37/5= 37 TL harcamıştır.

37+3=40 TL vermiştir.

A) 40
B) 45
C) 50
D) 55

7. Bir miktar paranın 2/5’si ile 40 kg portakal alınabiliyorsa bu paranın 7/10’si ile kaç kilogram portakal alınabilir?

Cevap: 2/5=4/10=40 kg olduğuna göre, 7/10=70 kg yapmaktadır.

A) 60
B) 70
C) 80
D) 90

8. Burak’ın elindeki bilyelerden 7/9’si mavi, diğerleri siyahtır. Burak, mavi bilyelerinden 10 tanesini arkadaşına veriyor. Burak’ın geriye 18 tane mavi bilyesi kaldığına göre kaç tane siyah bilyesi vardır?

Cevap: 

A) 6
B) 8
C) 10
D) 12

 



Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 85-86. Sayfa Cevapları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
Forum DirilişYasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.