14 Ocak 2023, 19:11
Mehmet Akif
Yönetici

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 144-145-148 Cevapları Meb Yayınları


7. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 144-145-148 Cevapları

7. Sınıf Matematik Oran Ve Orantı Cevapları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 144. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Aşağıdaki tabloda peynir yapımında kullanılan süt ve bu sütten üretilen peynir miktarları verilmiştir.

7. sınıf matematik 144. sayfa cevapları

Yukarıdaki tabloda, üretilen peynir miktarına göre kullanılan süt miktarını belirleyiniz.



1 kg peynir kaç litre sütten elde edilir?

Cevap: 5 L.

20 kg peynir elde etmek için kaç litre süte ihtiyaç vardır?



Cevap: 5×20=100 L.

55 litre sütten kaç kg peynir elde edilir?

Cevap: 55/5=11 kg.

Kullanılan süt miktarı ile elde edilen peynir miktarı arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.



Cevap: 5 L. sütten 1 kg peynir elde edilmektedir. %20 


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 145. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

1) 5 litre zeytinyağının fiyatı 95 TL’dir. 1 litre zeytinyağı kaç TL’dir?

Cevap: 95/5=19 TL.

2) 120 km’lik yolda 8 litre benzin tüketen bir araç, 1 litre benzinle kaç km yol gider?



Cevap: 120/8=15 km.

3) Markete deterjan almaya giden Rasim, aynı marka deterjanın farklı kilogramlarda paketlenerek üç ayrı seçenekle satışa sunulduğunu görmüştür. Rasim, aşağıdaki seçeneklerden hangisini alırsa daha ekonomik bir alışveriş yapar?

Cevap: 

A seçeneği: 3 kg’lık paket 10 TL→ 10/3=3,3
B seçeneği:5 kg’lık paket 17 TL→ 17/5=3,4
C seçeneği:2 kg’lık paket 7 TL→ 7/2=3,5



A seçeneği daha ekonomik olur.

4) Yandaki tablo A marka çikolatanın üç farklı marketteki fiyatlarını göstermektedir. Hangi marketteki çikolatanın fiyatı daha uygundur?

Cevap:

48’li paket → ₺24→ 24/48=0,5 TL.
60’lı paket → ₺27→ 27/60= 0,45 TL.
50’li paket → ₺21→ 21/50= 0,42 TL.



Z marketteki fiyat daha uygundur.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 148. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

1) Bir sınıftaki kız öğrencilerin sayısının erkek öğrencilerin sayısına oranı 4/5’tir. Bu sınıfta 15 erkek öğrenci olduğuna göre sınıf mevcudu kaçtır?

Cevap:

4/5=12/15



12+15=27 mevcut vardır.

2) Aşağıdaki eşitliklerde bilinmeyenleri bulunuz.

Cevap:

a) 8/5 = 40/A→ A=40 . 5/8 =25
b) 12/15 = 4/B → B= 4. 15/12 = 5
c) 3/4 = x+4/36 → 108=4x+16 → 4x= 108- 16→ 4x=92→ x=23



3) 4 litre benzin 25 TL olduğuna göre 16 litre benzinin fiyatını bulunuz.

Cevap: 25/4=6,25

6,25×16=100 TL.

4) Nesrin, bahçede arkadaşının boyunu 150 cm, gölgesini 40 cm olarak ölçüyor. Bahçedeki Selvi ağacının uzunluğunu da merak eden Nesrin, boy ve gölge arasındaki ilişkiden yararlanarak Selvi’nin uzunluğunu hesaplamak istemektedir. Selvi’nin gölgesini 160 cm olarak ölçen Nesrin, bu hesaplama için nasıl bir yol izlemelidir?



Cevap:

150/40 = 15/4=15.40/4.40=600/160

Gölgesi 160cm olan Selvi’nin boyu 600 cm. olur.

5) A ve B şehirleri arası 250 km’dir. Bu iki şehir arası, haritada 2,5 cm olarak çizildiğine göre haritanın ölçeğini bulunuz.

Cevap:

2,5/25000000=1/1000000

6) A ve B şehirleri arasındaki uzaklık 60 km olup haritada 2,5 cm olarak ölçülmüştür. Buna göre aynı haritada aralarındaki uzunluk 4 cm olarak ölçülen C ve D şehirleri arasındaki gerçek uzaklık kaç km’dir?

Cevap:

2,5/6000000=4/ gerçek uzaklık

96000000cm =96 km.

7) 1/1 000000 ölçekli bir haritada iki şehir arası uzunluk 8 cm’dir. Bu iki şehir arasındaki gerçek uzaklık kaç km’dir?

Cevap:

1/1000000 = 0,00008 / Gerçek uzaklık
Gerçek uzaklık = 1000000 x 0,00008=80 km.

8) Okulun krokisini çizen Metin, krokide bahçe kapısı ile giriş kapısının arasını 6,5 cm olarak almıştır. Gerçekte bu mesafe 260 m olduğuna göre krokinin ölçeğini bulunuz.

Cevap:

6,5/260000=65/260000=1/4000

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları Meb Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.