30 Mart 2021, 20:20
Kardelen
Yönetici

Dürüstlük İle İlgili Kompozisyon


Dürüstlük Önemlidir

İnsanların dürüst olması, yani yalan söylememesi, güvenilir ve dosdoğru olması gerekir. İnsanların birlikte yaşayabilmeleri için birbirlerine güven duymaları, barış ve huzur içinde olmaları en temel gereksinimleridir.

İnsanlar hep birlikte yaşamak zorundadır. Toplum bu şekilde oluşmaktadır. Toplumun kendi içinde yazılı olmayan kuralları vardır. Gelenek ve görenekler, ahlak kuralları bunlardan bazılarıdır. Yalan söyleyen güvenilmeyen insanlar toplum tarafından dışlanır. Dürüst olan insanlar her zaman ön plana çıkar ve toplum tarafından kabullenilir. Çünkü dürüstlük aslında insanların olması gereken özelliklerindendir. Güven duygusu dürüstlük ile şekillenir. Dürüst olmalısın ki sana güvensinler. Arkadaşların arasında, ailende, çevrede, mahallede, iş yerinde hep dürüst olan insan kazanır. Kazancı ise yine insanlar olur. Dürüst insanı herkes sever. Ona güvenir ve onun yanında olmak isterler. Dürüst olmak erdemli bir davranıştır.

Çevremize ve topluma baktığımız zaman dürüst insanların azaldığını görebiliriz. İnsanların birbirlerine olan güvenleri azalmış neredeyse yok olmaya başlamış. Fakat bizler dürüst olmalı ve dürüstlüğü elden bırakmadan yaşamımızı sürdürmeliyiz. Dürüst olmak bazen bize kaybettirse bile inatla dürüstlüğe devam etmeliyiz. Her zaman şuna inanmalıyız: Dürüst insan kaybetmez.

Bir önceki yazımız olan Adalet Mülkün Temelidir Kompozisyonu başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.




16 Mart 2023, 22:14

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3715

Ben kompozisyonları çok seviyorum. İnsanların belli konular üzerinde yazdığı yazılar ilgimi çekiyor. Bu kompozisyon da başarıl olmuş bence teşekkür ederim.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
DMCA.com Protection Status
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.