Ege bölgesinde verimli toprakların bulunması ve dört mevsim yaşansa da ilk bahar ve yaz mevsimi ağırlıktadır. Yağmurun yağması ve sulama imkanlarının olması tarım ürünlerinin de çeşitliliğini arttırmaktadır.
Tütün: Kıyıya yakın yerlerde ekilir. En çok da Bakırçay Ovasında yetiştirilir. Zeytin:Ülkenin yarıya yakın kısmı olan zeytin üretimi Ege bölgesinde yetişir. Üzüm: Üzüm üretimi bakımından birinci sıradadır. Çekirdeksiz kurutulan üzüm çeşidi,burada yetişip ve kurtulmaktadır. İncir: Ülkedeki incir tarımının büyük bir çoğunluğu ege bölgesinde yetişmekte ve kurutulmaktadır. Haşhaş:Afyon ve uşak şehirlerinde yoğun bir şekilde üretilen haşhaş devlet kontrolünde yetiştirilmektedir. Ülkenin büyük çoğunluğu Ege bölgesinde yetişmektedir. Buğday ve Arpa: Ege bölgesinin bir çok yerinde ve iç kesimlerde arpa ve buğday yetişmektedir. Patates:Patates ege bölgesinde yoğun bir şekilde yetişen bir tarım ürünüdür. Pamuk: Ülkenin %40’lık bir bölümünün oluşturduğu pamuk üretimi ege bölgesinde yetişmektedir. Sebze:Başlıca yetişen sebze türleri Domates, biber, patlıcan, patates, salata, kereviz ve pırasadır.