08 Ocak 2022, 22:27
Donatello
Yönetici

3. Sınıf Fen Bilimleri 60-61-62. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi



3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ANKA Yayınevi 3. Ünite KUVVETİ TANIYALIM Sayfa 60, 61, 62 “Öğrendiklerimizi Değerlendirelim” Cevapları

3. ÜNİTE – ÖĞRENDİKLERİMİZİ DEĞERLENDİRELİM

A. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazalım.

1. [ D ] Duraktaki yolcuyu almak için otobüs şoförü yavaşlama hareketi yapar.
2. [ Y ] Hareket eden oyuncak bir arabayı durdurmak için hareket yönünde iteriz.
3. [ Y ] Her hareketi elimizle durdururuz.
4. [ D ] Pencereyi açarken çekme kuvveti uygularız.
5. [ D ] Varlıkları hareket ettiren etkiye kuvvet denir.

B. Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerlere, verilen sözcüklerden uygun olanları yazalım.



yön değiştirme – yavaşlama – çekme – hareket – dönme – itme – hızlanma

1. Bir varlığın başka bir varlığa göre yer değiştirmesine ………hareket…….. denir.
2. Kendine doğru gelen tenis topuna vuran sporcu, topa ……….yön değiştirme………. hareketi yaptırır.
3. Tekerlek, ………dönme……….. hareketi yapar.
4. Aşağıdan yukarı doğru atılan top, ……..yavaşlatma…… hareketi yapar.
5. Varlıkları hareket ettirmek ya da durdurmak için uyguladığımız kuvvetleri ……itme……… ve ……çekme……. olarak niteleriz.

C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.

1. Salıncağa binen Bahar aşağıdaki hareketlerden hangisini yapar?



A. Yavaşlama
B. Dönme
C. Sallanma

CEVAP: C

2. Topaç çeviren bir çocuk, topaca aşağıdaki hareketlerden hangisini yaptırmıştır?

A. Dönme
B. Hızlanma
C. Yavaşlama



CEVAP: A

3. Aşağıdakilerden hangisi yavaşlama hareketidir?

A. Balkondan düşen çamaşırın hareketi
B. Yukarıya doğru fırlatılan taşın hareketi
C. Ağaçtan yere düşen elmanın hareketi

CEVAP: A



4. Aşağıdakilerden hangisi hızlanma hareketidir?

A. Duraktan kalkan otobüsün hareketi
B. Kırmızı ışığı gören aracın hareketi
C. İnişe geçen uçağın hareketi

CEVAP: A

5. Hangisi, kuvvetin neden olduğu bir etki değildir?



A. Durma
B. Erime
C. Şekil değiştirme

CEVAP: B

6. Aşağıda verilen taşıtlardan hangisi en hızlıdır?

A. Tren
B. Uçak
C. Otomobil



CEVAP: B

7. Aşağıda verilen durumlardan hangisi doğru bir davranış değildir?

A. Salıncakta sallanmak
B. Pencereyi kapatmak
C. Hareket eden vantilatörü elle durdurmak

CEVAP: C



8. Aşağıda verilen görsellerden hangisinde itme kuvveti vardır?

Kuvvet ve Hareket

CEVAP: A

9. Trafikte kırmızı ışıkta duran bir sürücü, yeşil ışık yandığında arabasıyla aşağıdaki hareketlerden hangisini gerçekleştirir?



A. Yavaşlama
B. Hızlanma
C. Sallanma

CEVAP: B

10. Aşağıda, kuvvetle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A. Kuvvet, cismin hareket etmesini sağlayabilir.
B. Kuvvet uygulanan cismin şekli değişebilir.
C. Hareket eden pervaneye dokunulabilir.



CEVAP: C

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri 53-54-55-56-57-58-59. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

16 Ekim 2022, 10:32

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 2700

Annem ödevimi kontrol etmeye vakit bulamadı o yüzden bana buraya bakmamı söyledi ben de baktım şimdi gidiyorum byy

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.