11 Temmuz 2021, 18:00
murat
Yönetici

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 17-18-19-20-21-22-23-24-25-26. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 17-18-19-20-21-22-23-24-25-26 Cevapları MEB Yayınları

Bizi Biz Yapanlar Etkinlik Cevapları


6. Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler 17. Sayfa Cevapları MEB

1. Millî takımlarımızın galibiyetlerinde millet olarak duyduğumuz ortak sevinci, millî birlik ve beraberlik açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? Söyleyiniz.

Cevap: Milli takım ülkemizi temsil etmektedir. Bu nedenle milli takımın aldığı galibiyet milletçe herkesin sevinmesine ve gurur duymasına neden olur. Bu duygular insanların birlik ve beraberliğine katkı sağlar. Milli birliğimize olumlu katkılar sağlar. Vatan sevgimizi pekiştirir.

2. Gelenek ve göreneklerimizden bildiklerinizi söyleyiniz.



Cevap: Düğün, nişan, asker uğurlama, sünnet törenleri, kına geceleri, bayramlaşma, büyüklerin elini öpmek.


6. Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler 19. Sayfa Cevapları MEB

Komşuluk ilişkilerinin toplumsal birlik ve dayanışmaya katkıları hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Cevap: Komşuluk ilişkileri toplumumuzda çok önemlidir. Çünkü komşularımız en yakın olduğumuz insanlardır. En küçük sıkıntıda komşularımıza gider yardım isteriz. Sürekli komşularımızla iletişim halinde oluruz. Bu durum topluma da yansır. Sokaklar mahalleye mahalleler topluma dönüşür.




6. Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler 20. Sayfa Cevapları MEB

Türkçenin önemine dair afişler yan tarafta verilmiştir. Afişleri inceleyip düşüncelerinizi söyleyiniz.

Cevap: Türkçemizi daha etkin kullanmalı, dilimizi yabancı kelimelerden ayrıştırmalıyız. Çünkü dil bir milletin en önemli ögelerinden biridir. Dil milletin birlik ve beraberliği için oldukça önem taşımaktadır.


6. Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler 21. Sayfa Cevapları MEB

Aşağıdaki afişleri inceleyerek Türkçenin toplumsal birlik oluşturmadaki rolü üzerine bir kompozisyon yazınız.

Cevap:



Türkçemizi Korumak

Dil insanların iletişimi için gerekli ve önemlidir. Aynı dili konuşan insanlar aynı zamanda bir ortak kültürü paylaşmaya başlarlar. Milli birliği ayakta tutmanın en önemli yollarında biri de aynı dili konuşmaktan geçmektedir. Türkçe dili toplumun birlik ve beraberliğinde, halkın sağlıklı iletişim kurmasında, ortak kültürü yansıtmasında önemlidir. Zira Türkçe yalın ve öz olmalıdır. Türkçe diline yabancı kelimeler girdiği zaman kültürümüzden de uzaklaşmış, yabancılaşmış oluyoruz.
İşte tüm bunlar dilin ne kadar önemli olduğunu karşımıza çıkartmaktadır. Dil de aynı kendimiz, vatanımız gibi korunması gereken çok önemli bir unsurdur.


6. Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler 22. Sayfa Cevapları MEB

Çanakkale Şehitliği’nde yurdumuzun her tarafından şehitlerimizin bulunmasını, millî birlik ve beraberlik açısından nasıl yorumlarsınız? Söyleyiniz.

Cevap: Vatan söz konusu olduğu zaman yurdumuzun her yerinden insanlar canlarını feda etmek için Çanakkale’ye gitmişler ve en güzel milli birlik ruhunu göstermişlerdir. Tüm askerler ve insanlar aynı düşünce ve duygularla hareket etmişlerdir.




6. Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler 23. Sayfa Cevapları MEB

Gelenek ve göreneklerimizin önemli bir parçası olan düğünlerimizin toplumsal birlik ve dayanışmaya katkısı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Cevap: Düğünler yakınlarımızın mutlu gününe ortak olmak ve onlarla dayanışma içinde olmamıza katkı sağlamaktadır. İnsanların yardımlaşma ve dayanışmasına da düğünler katkı sağlarlar. Takılan takılar, alınan hediyeler insanları yakınlaştırmakta ve bunlar da milli birliğimize katkı vermektedir.


6. Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler 25. Sayfa Cevapları MEB

“Bu evlerde yaşayan insan, aynı zamanda sokağı takip edebilir, neredeyse gelen geçen herkese selam verme imkânına sahiptir.” ifadesinden yola çıkarak böyle bir evin toplumsal birliktelikteki rolü hakkında neler söyleyebilirsiniz? Tartışınız.

Cevap: Bu tip evlerin olması insanlar arasındaki iletişimi arttırır. Bu da toplumsal birliğe katkı verir. İyi ve güzel iletişim halinde olmak insanların samimi olmasına katkı sağlar.




6. Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler 26. Sayfa Cevapları MEB

Aşağıda, Türk milleti olarak bizi “biz” yapan özelliklerimizi anlatan ifadeler verilmiştir. Bu ifadelerin kültürümüzün hangi ögesine ait olduğunu işaretleyiniz.

Cevap:

 

6. sınıf sosyal bilgiler sayfa 26



Bir önceki yazımız olan Monarşilerde demokrasinin temel ilkelerinden hangileri yer almaz? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


06 Mart 2022, 15:46

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3715

Sosyal dersime yardım etti. Böylece daha iyi anladım arkadaşlarıma da burayı anlatacağım.

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
DMCA.com Protection Status
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.