18 Kasım 2022, 16:04
Donatello
Yönetici

Elektrik Enerjisinin Tehlikelerine Karşı Alınabilecek Önlemler


Elektrik Enerjisinin Tehlikelerine Karşı Alınabilecek Önlemler Nelerdir?

Elektrik enerjisinin tehlikelerine karşı alınabilecek önlemleri araştırınız.

Elektrik enerjisinin tehlikelerine karşı alınabilecek önlemleri araştırınız

Koruyucu Yalıtma: Normalde gerilim altında olmayan ancak kullanım esnasında elektriklenebilecek el aletleri ve cihazların yalıtkanlı yapılmasıdır.

Üzerinde Durulan Yerin Yalıtılması:Yerleri değişmeyen sabit elektrikli makine ve araçlarla, elektrik panolarının taban alanına tahta ızgara, lastik paspas vb. konulmak suretiyle yapılan bir korunma önlemidir.

Küçük Gerilim Kullanma: Bir çalışma ya da yalıtım hatasında elektrik çarpmasının etkili olmaması için elektrikli araçların 42 voltluk gerilimin altında çalışacak şekilde tasarlanmasıdır.



Sıfırlama:Elektrikli makine ve araçların gövde kısımlarının nötr iletkenine bağlanmasıdır.

Topraklama:Elektrikle çalışan tüm makine ve tezgahların gövdeleri toprak hattına bağlanmalıdır. Topraklama elektrik çarpmalarına karşı en etkili yöntemdir.

Kaçak Akım Rölesi: Elektrik hattına giren ve çıkan akımların birbirine eşit olması gerekliliği prensibine göre çalışan bir koruma elemanıdır.Yani insan vücudundan bir akım geçmesi durumunda giren akımla çıkan akım arasında fark oluşacak ve elektrik devresi kesilecektir.




Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları

Elektrik Enerjisinin Tehlikelerine Karşı Alınabilecek Önlemler ile ilgili fikir, düşünce ve önerilerinizi aşağıda bulunan yorum kısmından yazabilirsiniz. Dilerseniz sosyal medyada paylaşım yapıp bize katkı verebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Günümüzde Kanser Hastalarının Sayısı Neden Artmıştır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
DMCA.com Protection Status
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.