Türkiye bölgelerinde yetişen tarım ürünleri
Marmara Bölgesi: Buğday, Ayçiçeği, Mısır, Şeker pancarı, Tütün, Dut, Zeytin, Sebze ve Meyveler.
Ege Bölgesi: Zeytin, Üzüm, İncir, Tütün, Turunçgiller, Şeker pancarı, Tahıllar ve Sebze türleri.
İç Anadolu bölgesi: Buğday, Arpa, Şeker pancarı, Patates, Elma, soğan, Baklagiller ve Üzüm.
Doğu Anadolu Bölgesi: tahıl, Tütün, Pamuk, Şeker pancarı, Kayısı, Dut, Patates ve Lahana.
Karadeniz Bölgesi: Fındık, Çay, Tütün, Mısır, Elma, Şeker pancarı, Soya fasulyesi, Turunçgiller ve Kivi.
Akdeniz Bölgesi: Pamuk, Susam, Yer fıstığı, Turunçgiller, Muz, Zeytin, İncir, Üzüm, Sebze ve Meyve çeşitleri.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Antep fıstığı, Buğday, Pamuk, Susam, Nohut, Karpuz ve Kırmızı mercimek.
Bir önceki yazımız olan Mevsimler nasıl oluşur, mevsimlerin özellikleri nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.