07 Şubat 2020, 21:40
necla
Yönetici

Türkiye bölgelerinde yetişen tarım ürünleri nelerdir ?


Türkiye bölgelerinde yetişen tarım ürünleri

Marmara Bölgesi: Buğday, Ayçiçeği, Mısır, Şeker pancarı, Tütün, Dut, Zeytin, Sebze ve Meyveler.

Ege Bölgesi: Zeytin, Üzüm, İncir, Tütün, Turunçgiller, Şeker pancarı, Tahıllar ve Sebze türleri.

İç Anadolu bölgesi: Buğday, Arpa, Şeker pancarı, Patates, Elma, soğan, Baklagiller ve Üzüm.

Doğu Anadolu Bölgesi: tahıl, Tütün, Pamuk, Şeker pancarı, Kayısı, Dut, Patates ve Lahana.



Karadeniz Bölgesi: Fındık, Çay, Tütün, Mısır, Elma, Şeker pancarı, Soya fasulyesi, Turunçgiller ve Kivi.

Akdeniz Bölgesi: Pamuk, Susam, Yer fıstığı, Turunçgiller, Muz, Zeytin, İncir, Üzüm, Sebze ve Meyve çeşitleri.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Antep fıstığı, Buğday, Pamuk, Susam, Nohut, Karpuz ve Kırmızı mercimek.



Bir önceki yazımız olan Mevsimler nasıl oluşur, mevsimlerin özellikleri nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
DMCA.com Protection Status
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.