21 Eylül 2023, 23:26
Mehmet Akif
Yönetici

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 28-29-30-31-32. Sayfa Cevapları Sözcü Yayınları


1.Ünite Yer Kabuğu Ve Dünya’mızın Hareketleri : 1. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 28-29-30-31-32 Cevapları Sözcü Yayıncılık


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Sözcü Yayınları

1. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

Yukarıdaki tabloda verilen kavramları aşağıdaki soruların cevapları olarak kullanalım. Her kutucuğun solundaki boşluğa, ilgili kelime hangi sorunun cevabı ise o sorunun numarasını yazalım. Bir kutucuğun birden fazla sorunun cevabı olabileceğini unutmayalım.

1. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri Dünya’mızın dışını kaplayan yapılardır?



Cevap: Maden, dağ, yer kabuğu, kayaç, deniz, taş ve taş kömürü.

2. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri ekonomik değeri olan taşlardır?

Cevap: Maden, taş kömürü.



3. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri ham madde olarak kullanılabilir?

Cevap: Maden, taş kömürü.

4. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri eski canlı kalıntısıdır?

Cevap: Fosil, dinozor fosili



5. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri madenlerden üretilmiştir?

Cevap: Altın küpe, sofra tuzu ve tencere.

6. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri yer kabuğunu oluşturur?

Cevap: Maden, dağ kayaç, taş ve taş kömürü.




4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları Sözcü Yayınları

Aşağıda kavram haritasında verilen boşlukları kutudaki uygun kelimelerle dolduralım.

kendi etrafında -geceler uzun-gece ve gündüz -Güneş’in etrafında-365 gün 6 saat-24 saat-mevsimler-gündüzler kısa

Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 29 Cevapları Sözcü Yayınları




4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları Sözcü Yayınları

Arkadaşlar, aşağıdaki soruları dikkatlice okuyalım. Doğru yanıtı bulup işaretleyelim.

1. Güneş’in gökyüzünde hareket ediyormuş gibi görünmesinin nedeni,

I. Dünya’nın kendi etrafında dönme hareketi yapmasıdır.
II. Güneş’in Dünya etrafında dolanma hareketi yapmasıdır.
III. Dünya’nın Güneş etrafında dolanma hareketi yapmasıdır.

ifadelerinden hangisi ya da hangileriyle açıklanabilir?



A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. Yalnız III
D. I ve II

Cevap: C


2. Aşağıdakilerden hangisi Dünya’mızın dışını kaplayan yapılardan biri değildir?

A. Deniz
B. Fosil
C. Maden
D. Yer kabuğu



Cevap: B


3. Mevsimlerin oluşum sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A. Bir yılın 365 gün 6 saat olmasıdır.
B. Dünya’nın kendi çevresinde batıdan doğuya doğru dönmesidir.
C. Dünya’nın büyüklüğüdür.
D. Dünya’nın Güneş etrafında dolanma hareketi yapmasıdır.

Cevap: D




4. Dünyamız kendi çevresinde doğudan batıya doğru dönseydi Güneş hangi yönde batardı?

A. Batı
B. Doğu
C. Güney
D. Kuzey

Cevap: B


5. Aşağıdakilerden hangisi madenlerin özelliklerinden biridir?



A. Eski canlı kalıntısıdır.
B. Ekonomik olarak değeri yoktur.
C. Ham madde olarak kullanılır.
D. Yer kabuğunda bulunmaz.

Cevap: C


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları Sözcü Yayınları

6. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A. Bir yıl 365 gün 6 saattir.
B. Dünya Güneş etrafındaki dolanımını 24 saatte tamamlar.
C. Dünya kendi çevresinde batıdan doğuya doğru döner.
D. Dünya’nın kendi etrafında dönmesiyle gece ve gündüz oluşur.

Cevap: B


7. Dünya’nın Güneş etrafında bir tam dolanma hareketi için geçen süre ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A. 365 gün 6 saat
B. 12 ay
C. 45 saat
D. 52 hafta

Cevap: C


8.
I. Altın
II. Taş kömürü
III. Çakıl taşı
Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri ham madde olarak kullanılabilir?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. I ve II
D. I, II ve III

Cevap: C


9.
I. Yazın gündüzler uzun, geceler kısadır.
II. Bir gün 24 saattir.
III. Güneş doğudan doğar, batıdan batar.

Yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri Dünya’nın yıllık hareketi ile açıklanır?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. I ve II
D. I, II ve III

Cevap: A


10. Yandaki görselle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

A. Dünya’nın yıllık hareketini anlatmaktadır.
B. Mevsimlerin oluşumu ile ilgilidir.
C. Gündüz süresinin geceden kısa olduğunu ifade eder.
D. Dünya’nın günlük hareketi ile ilgilidir.

Cevap: D


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları Sözcü Yayınları

11. Fosillerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A. Eski canlı kalıntısıdır.
B. Soyu tükenmiş türlere de soyu devam eden türlere de ait olabilir.
C. Ekonomik olarak değerli kayaçlardır.
D. ölen canlının fosil oluşumu için hava ile temas etmemesi gerekir.

Cevap: C


12. Selin, Dünya’nın yıllık hareketi ile ilgili bir ödev hazırlamaktadır. Aşağıdakilerden hangisi Selinin cevabını bulması gereken sorulardan biri değildir?

A. Mevsimler nasıl oluşur?
B. Bir gün neden 24 saattir?
C. Neden yazları gündüzler uzun olurken kışları geceler uzun olur?
D. Bir yıl neden 365 gün 6 saattir?

Cevap: B


13. Aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

A. Kayaçlar, yer kabuğunun kara tabakasıdır.
B. Madenler, ham madde olarak kullanılamaz.
C. Ölen bir canlı 10 yıl içinde fosilleşebilir.
D. Kayaçların hepsi ekonomik olarak değersizdir.

Cevap: A


14. Aşağıdakilerden hangisi Dünya’nın gece ve gündüzü oluşturan hareketi ile ilgilidir?

A. Güneş’in doğudan doğup batıdan batması.
B. Mevsimlerin oluşması.
C. Bir yılın 12 ay olması.
D. Kışın gündüzlerin kısa olması.

Cevap: A


15.
I. Gece ve gündüzün oluşması.
II. Mevsimlerin oluşması.
III. Yeryüzünün kara tabakası ve su tabakasının olması.

Yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri Dünya’nın dönme ya da dolanma hareketiyle ilgili değildir?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. Yalnız III
D. I ve II

Cevap: C

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 19-20-21-22-23-24. Sayfa Cevapları Sözcü Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


27 Eylül 2023, 16:53

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3711

Çok teşekkürler aradığım cevapları kolayca bulabildim. Cevaplar da çok iyi.

28 Eylül 2023, 17:32

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3711

çok teşekkürler aradığım cevapları kolayca bulabildim.Cevaplar da çok iyi.

29 Eylül 2023, 19:09

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3711

Çok tesekur edrim sonunda ödevimi yatim🥳🥳🥳🥳💯💯💯

30 Eylül 2023, 12:16

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 3711

Çok teşekkür ederim kardeşim ödevini sonanda yaptı tercih ederim çok kolay cevaplanabilirrr❤️❤️🏆😘

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
DMCA.com Protection Status
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.